8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Jongerentheater Quint speelt Kruistocht in spijkerbroek

Als Rudolf Wega voor een gigantische tijdmachine in een laboratorium staat, moet en zal hij instappen. Hij wil niets liever dan zich als proefkonijn laten terugflitsen naar de Middeleeuwen. Een flinke klap, een gierend geluid en dan….. is de wereld volkomen veranderd.

Hij bevindt zich in het jaar 1212, in de buurt van Keulen. Geen tijd om te genieten van de onbedorven natuur, want hij komt direct in een gevecht terecht. Hij redt het leven van de jonge student Leonardo en raakt in een fantastisch gesprek. Na enkele uren moet Rudolf terug naar de afgesproken plek, maar dan snijden duizenden zingende kinderen hem de pas af. Haveloze, vermoeide en vieze kinderen op weg naar Jeruzalem, om de stad te bevrijden. Blootsvoets en in zomerkleding willen ze onder leiding van twee monniken en een herdersjongen die engelen gehoord heeft de hoge bergen over naar het beloofde land.

Rudolf is terecht gekomen in de Kinderkruistocht en kan misschien nooit meer naar huis.

Deze zomer hebben ruim 40 spelers gerepeteerd voor de familievoorstelling ‘Kruistocht in spijkerbroek’. Naar het bekende en bekroonde kinderboek van Thea Beckman uit 1973. ‘Kruistocht in spijkerbroek’ is een verhaal over hoe mensen goedgelovig achter mooie beloftes van praatjesmakers aan lopen. Over het belang van scholing, onderzoek en de juiste feiten kennen. 

Kom je ook kijken naar dit spannende en ontroerende verhaal? De voorstelling wordt in De Tuyter, dorpshuis Swanla en het Hofpleintheater vertoond. Reserveren kan via www.jongerentheaterquint.nl.Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=Sh0Cv8z7Zyk

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg