8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Capels Liefdeslaantje 53 liefdestegels rijker

Op Het Oude Laantje, ook bekend als het Liefdeslaantje, hing vanmiddag de liefde in de lucht. Stadsbeheer legde samen met de aanwezige liefdeskoppels hun liefdestegels. Onder toeziend oog van wethouder Ans Hartnagel werden 25 tegels gelegd. Volgende week, vrijdag 24 september worden nog eens 28 tegels gelegd. In totaal is de bestrating van het Liefdeslaantje dan uitgebreid met 53 tegels met een liefdevolle en persoonlijke boodschap.

Het pad tussen de ’s-Gravenweg en Abram van Rijckevorselweg, is sinds 2018 omgedoopt tot Liefdeslaantje. Een laantje met inmiddels bijna 230 tegels van Capelse liefdeskoppels. Nu de coronamaatregelen het weer toelaten konden de tegels op feestelijke wijze in aanwezigheid van de liefdesparen worden gelegd. Wethouder Ans Hartnagel is blij met het moment: “Vorig jaar hebben we ook tegels gelegd, maar helaas niet in aanwezigheid van de koppels. Dit is zoveel leuker, de blije gezichten spreken boekdelen.”

De tegels hadden verscheidene verhalen, die enthousiast gedeeld werden. Ans Hartnagel: “Huwelijken van 50 jaar of meer, een vakantieliefde die verder groeide, jonggehuwden: allemaal mensen die hun liefde uitspreken op een tegel. Wat hartverwarmend en wat mooi dat we zoiets in Capelle hebben!”

De echtelieden Joyce en Walter legden ook hun liefdestegel ter ere van hun 50-jarig huwelijk. Het echtpaar vond het duidelijk een mooi moment en mevrouw glunderde toen ze vertelde over hun eerste ontmoeting:”16 en 26 waren we en het was liefde op het eerste gezicht en voor het leven. We hebben helaas ons feest afgelopen mei uit moeten stellen door corona, maar we gaan het met de hele familie groots vieren in mei 2022. Het zaaltje is al geregeld!”

Koesteren van de geschiedenis
Het Oude Laantje, nabij de kruising ’s-Gravenweg/Schenkelse Dreef, is één van de 12 Capelse natuurparels. Het was ooit een laantje naar het Slot van Capelle en werd gebruikt om naar de kerk te gaan. In de loop der jaren veranderde de route en het aanzicht van het laantje. Het wandelpad is volledig vernieuwd tussen april en juni 2018. Het asfalt is vervangen door een meer passende bestrating en zwarte elzen zijn toegevoegd aan beide zijden van het wandelpad, die kenmerkend zijn voor deze omgeving. Het is nu een plek waar de liefdesgeschiedenis van het Oude Laantje herleeft. In de bestrating van het wandelpad worden liefdestegels van Capelse liefdeskoppels gelegd met persoonlijke boodschappen.

Een eigen liefdestegel
Capellenaren kunnen een eigen liefdestegel bestellen. Iedere tegel vertelt een verhaal met een bijzondere herinnering voor stellen, families en vrienden. Jaarlijks wordt het Oude Laantje op Valentijnsdag en in september met de liefdestegels bestraat. Capelse echtparen die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, ontvangen een tegel cadeau van de gemeente Capelle aan den IJssel. U kunt een tegel kopen voor €49,95 en hier uw eigen liefdesboodschap op laten zetten.

Kijk voor meer informatie op www.capellebouwtaandestad.nl/oudelaantje

Advertentie