8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

De scholen zijn weer begonnen – Moordrecht maakt wethouder blij (+video)

De scholen zijn weer begonnen en daarom vragen politie, gemeente Zuidplas en Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas aandacht voor de veiligheid rond scholen. Vooral met halen en brengen kan het bij scholen soms rommelig en gevaarlijk er aan toe gaan.

In Moordrecht kwam wethouder Schuurman en de zebra uit de actie Schoolopseef meekijken bij de actie. Vijf kinderen uit groep 8 van de Meester Lallemanschool en de wijkagenten hielpen bij de actie om verkeersgebruikers met gele of groene te belonen over hun parkeergedrag. Binnen korte tijd werden er heel wat groene kaarten gegeven, waaronder zelfs de politieagenten.

Wethouder Schuurman, ambassadeur voor nul verkeersslachtoffer, was positief verrast dat bij de Brede School veel ouders wandelen of per fiets komen. De situatie is in Moordrecht overzichtelijker geworden toen door corona de kiss&ride werd gesloten en hiervoor voor de school meer ruimte voor de kinderen ontstond. Een enkeling die wel een gele kaart kreeg voor parkeergedrag was of geschrokken of zo nonchelant door het kaartje op de straat neer te gooien.

Advertentie