8.5 C
New York
zondag 8 september 2024

Capelse senioren thuis ‘op vakantie’

Capelse senioren hebben in deze tijd extra behoefte aan iets leuks, aan samen met anderen iets gezelligs ondernemen. Daarom was er op 6 september in Sensibel een zomerfeest, georganiseerd door het ouderenwerk van Welzijn Capelle. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst verkeerden de 20 deelnemers samen in vakantiesferen, gewoon in eigen stad. Inclusief fruitcocktail en vakantiekiekje!

De sfeer was ontspannen en gezellig: niets hoeft, alles mag – net als op een echte vakantie. Ouderencoaches Lientje en Judith van Welzijn Capelle hadden gezorgd dat er van alles te beleven viel. Van oud-Hollandse spelletjes zoals blikgooien en sjoelen tot woordraadsels. Ook konden de deelnemers een ‘vakantiefoto’ laten maken, vóór een vrolijke muurposter van een tropisch oord.

Alleen is maar Alleen 2.0
Het project Alleen is maar Alleen koppelt ouderen aan ouderen. Samen kunnen ze activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld wandelen, bij elkaar op de koffie gaan of wijkactiviteiten bezoeken. Ook organiseert Welzijn Capelle groepsbijeenkomsten over thema’s die de deelnemers zelf aangeven. Door anderen te ontmoeten breidt hun kennissen- en vriendenkring uit en hebben ze meer plezier in het leven.

Bijzondere beleving
Deelnemers die in dezelfde flat wonen, werden aan elkaar gekoppeld voor het zomerfeest. Zo leren mensen elkaar vanzelf kennen. Aad van Hoorn, die ook vrijwillig ‘digimaatje’ is (digimaatjes maken senioren wegwijs op hun tablet), bracht ze met zijn auto naar het feest: ‘Een bijzondere beleving, dit zomerfeestje. Ik zou eigenlijk alleen maar mensen rijden, maar ik ben de hele middag gebleven!’

Advertentie