8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Hulp bij relatieproblemen en huiselijk geweld

Als mensen trouwen, is alles rozengeur en maneschijn. Soms loopt het anders, en komt er een scheiding. Of erger: krijgt een partner met geweld te maken. Capellenaren die advies willen over hun relatie, kunnen terecht bij het scheidingsspreekuur van Welzijn Capelle. Voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in een relatie, start de training ‘Krachtige Vrouwen’.

Het scheidingsspreekuur is voor iedere Capellenaar met relatietwijfels of relatieproblemen (grote of kleine), of je nu bent getrouwd of samenwoont. Ook familieleden kunnen langskomen, zoals een opa of tante die zich zorgen maakt over de kinderen van een gescheiden vader of moeder.

Locatie en tijden scheidingsspreekuur

Het scheidingsspreekuur is in Huis van de Wijk Middelwatering (Reigerlaan 66) op maandagen tussen 10.00 – 12.00 uur. Langskomen kan zonder afspraak. Kijk op www.welzijncapelle.nu/uit-elkaar voor meer informatie.

Training voor weerbare vrouwen

Op 26 oktober start een nieuwe training ‘Krachtige Vrouwen’, speciaal voor vrouwen die een gewelddadige partner hebben (gehad).  Dit kan gaan over slaan of schoppen, maar ook vernederen, bedreigen of seksueel geweld. In de training staan de deelnemers stil bij het doorbreken van de geweldspiraal, veiligheid (ook voor de kinderen in de relatie) en het gezinssysteem. Ook leren de cursisten bijvoorbeeld hoe ze hun sociale netwerk kunnen versterken, om kunnen gaan met boosheid en beter voor zichzelf kunnen opkomen.

Meer informatie en opgeven

Voor vragen over de training of om je aan te melden, zie www.welzijncapelle.nu/krachtige-vrouwen.

Advertentie