8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Onderzoek beweging Francoisviaduct duurt nog tot eind 2021

De onderzoek naar de kwaliteit van het Francoisviaduct duurt nog tot minimaal eind van 2021. Dat liet een woordvoerder van de gemeente Zuidplas weten na vragen over dit onderwerp van Gouwe IJssel. Een oplettende lezer had de redactie gevraagd of er al een update was na het bericht van december 2020 over het viaduct.

Toen werden er maatregelen genomen om de snelheid van het verkeer af te remmen. Tijdens onderhoud bleek er bewegingen in het viaduct te zitten. Toen is er gelijk, naast andere maatregelen, een onderzoek gestart door Nebes om de optredende verplaatsingen nader constructief of geotechnisch te duiden en eventuele oplossingen aan te dragen. Volgens Zuidplas is dit onderzoek nog niet afgelopen en de verwachting is dat het onderzoek dit jaar klaar is.

De gemeente laat weten dat er een plan voor de toekomst wordt gemaakt :”Zodra het onderzoek is afgerond, kunnen we bepalen welke maatregelen nodig zijn om het François-viaduct de komende jaren in stand te houden. Tot nu toe blijkt uit het onderzoek dat er geen reden is om aan te nemen dat we het viaduct snel moeten vervangen. Er zijn wel herstelmaatregelen nodig. Ter voorbereiding op de herstelwerkzaamheden worden de komende maanden de voegen tussen de verschillende delen van het viaduct schoongemaakt en geïnspecteerd” aldus de gemeentelijke woordvoerder.  

De snelheidsbeperking op het viaduct zal nog niet verdwijnen aldus Zuidplas : “Zolang het onderzoek loopt, blijven de snelheidsremmende maatregelen in stand, om het viaduct zo min mogelijk te belasten“.

Het Francoisviaduct in Nieuwerkerk aan den IJssel is een belangrijke ontsluiting voor het achterliggende gebied bij Kortenoord richting de N219. Het viaduct is in de jaren ’70 gebouwd en wordt relatief zwaar belast met containers, staal, kranen en zand van aannemers. De zandaanvoer voor het nieuwe stuk van de A16 gaat over dit viaduct met beweegbare brug over de Ringvaart van de Zuidplaspolder.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg