8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Verdachte dumping drugsafval Zevenhuizen opgespoord, pand in Utrecht gesloten

In de nacht van 8 op 9 september jl. werd een grote hoeveelheid drugsafval gedumpt in een sloot langs de Zuidelijke Dwarsweg in Zevenhuizen. Onder andere vuilniszakken, drugsresten, jerrycans, grondzeil, filters, houten boxen en zeil afkomstig van een hennepkwekerij waren in de singel gedumpt.

Handhavers van de gemeente Zuidplas en eenheden van politieteam Waddinxveen-Zuidplas stelden naar de omvangrijke dumping gezamenlijk een onderzoek in. Uit dat onderzoek kon onder meer een voertuig worden achterhaald waarmee het drugsafval eerder die nacht vervoerd was. Onderzoek in het drugsafval zelf leverde nog meer belangrijke aanknopingspunten op. Het spoor leidde vervolgens naar een verdachte én een bedrijfspand in de gemeente Utrecht.

Bij een controle van de politie in het pand in Utrecht werden een groot aantal goederen en producten bestemd voor de hennepteelt aangetroffen. Het pand is daarop door de burgemeester van de gemeente Utrecht wegens overtredingen van de Opiumwet voor een aantal maanden gesloten.

Naar de verdachte loopt een strafrechtelijk onderzoek voor overtredingen van de Opiumwet en voor het plegen van een ernstig milieudelict. Ook worden aanhoudingen niet uitgesloten. De inmiddels bekende verdachte heeft in elk geval betrokkenheid bij de drugsafvaldumping in Zevenhuizen. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor alle gemaakte kosten voor het opruimen van de gedumpte stoffen, maar ook voor de kosten van het uitvoerig gepleegde onderzoek.

Team Veiligheid van de gemeente Zuidplas heeft de zaak in behandeling en inventariseert de kosten. Die zullen vermoedelijk flink oplopen. De Buitendienst van de gemeente Zuidplas is geruime tijd met onder meer een kraanwagen bezig geweest om al het afval uit de singel te verwijderen. Zij hebben de situatie keurig hersteld. De Zuidelijke Dwarsweg moest daardoor ook tijdelijk in beide richtingen worden afgesloten.

Onder andere gemeenten en politie maken al langer een vuist tegen dergelijke ondermijnende criminaliteit. Goede integrale samenwerking leverde in deze situatie een mooi resultaat op. Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij of andere verdachte situatie? Bel de politie 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000. Een verdachte situatie met spoed? Bel 112!

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg