8.5 C
New York
woensdag 8 mei 2024

D66 Zuidplas wil een opkoopbescherming betaalbare en middeldure woningen

De fractie van D66 Zuidplas wil dat er een opkoopbescherming komt in de gemeente Zuidplas. Hiervoor dient de partij een ‘Motie vreemd aan de orde’ in bij de aankomende raadsvergadering. De partij vreest namelijk dat de opkoopbescherming in grote steden een waterbed effect zal hebben naar de omliggende gemeenten waaronder zij Zuidplas ook zien. De motie wordt mede ondertekend door PvdA/GroenLinks en SP.

In de motie verzoekt de partij het College van B&W om met een plan te komen om ook in de gemeente Zuidplas een regeling in te voeren zoals in wet ‘Opkoopbescherming en verruiming mogelijkheden tijdelijke verhuur ’mogelijk wordt gemaakt, waarbij een regeling ‘opkoopbescherming’ wordt ingevoerd per 1 januari 2022, althans zo snel als wettelijk mogelijk is. Voor de D66 fractie is het voor woningzoekenden belangrijk is dat er goedkope en middeldure huur- en koopwoningen beschikbaar blijven in onze gemeente;

Met de wetswijziging is het mogelijk om betaalbare woningen te beschermen en veel grote steden hebben inmiddels een dergelijke regeling ingevoerd. D66 verzoekt het Zuidplas college om het voorbeeld van de vier grote steden en Eindhoven te volgen door een hele ruime prijsgrens aan te houden. De motie komt woensdag, op de tweede avond van de raadsvergadering, aan het einde van de vergadering aan de orde.

Advertentie