8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Brains trapt af met wielen in dorpshuis Op Moer

Wethouder Jan Verbeek en kinderburgemeester Faris el Achrafi openden op donderdag 7 oktober officieel het najaarsseizoen van Brains. Maar liefst 2230 kinderen hebben zich ingeschreven om mee te doen aan een activiteit in dit Brains seizoen.

Onder begeleiding van Brian van Aagten en Wanda van der Spek van Stichting Zo! vond de opening plaats in het dorpshuis van Moerkapelle. Direct na de opening werd de driedelige rolschaatsactiviteit van Rolling ’90 gestart. Ciska Dijkema en dochter Rona Zoll- Dijkema begeleidden de rolschaatsers van basisschool groep 1 t/m 6 en de allerkleinsten apart in een startersparcours. Rolling ’90, die met zijn leden tussen 2002 en 2018 in alle Europese wedstrijden wel een prijs in de wacht sleepte is blij met de vele aanmeldingen die vaak nieuwe leden opleveren. ‘Bijna alle senioren zijn gestopt’ vertelt Ciska Dijkema, voorzitter van de vereniging. ‘Dit omdat zij in een andere levensfase terecht zijn gekomen’.

Tijdens deze opening maakte de kinderburgemeester de twee winnaars van het zoekspel
‘de gouden letters’ bekend. Deze letters waren verstopt in het boekje met activiteiten van Brains. Anouk en Sophie Knops waren de gelukkige winnaars van een mooi knutselpakket en een gratis activiteit van Brains naar keuze.

Foto’s: Jacolien Rog

 

 

Advertentie