8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

De NaZoomers maakt Nieuwerkerkse wijk Esse Zoom gereed

Met de feestelijke start van de bouw van project De NaZoomers is het einde van de bouw van de nieuwe wijk Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel in zicht. Het project telt 37 energieneutrale woningen in de stijl van de jaren ’30. Het is de laatste fase van de woningen die Blauwhoed en VORM in het gebied ontwikkelen. In totaal staan er straks 550 woningen in Esse Zoom.

De bouw van project de NaZoomers is officieel van start gegaan. Om dat te vieren proostten wethouder Jan Hordijk, Dennis de Bruijn, uitvoerder Vorm en Eltjo Bouwman directeur wonen van Blauwhoed met elkaar op de bouwplaats. “Ik ben echt wel trots op deze wijk, er staan hier straks 550 prachtige woningen. Alle voorzieningen zijn vlakbij en het ligt vlakbij het recreatiegebied Hitland”, zegt wethouder Hordijk.

Architectuur

Alle 37 woningen zijn gebouwd in stijl van de Haagse School uit de jaren ‘30”, vertelt Eltjo Bouwman. “Dat ziet er niet alleen heel mooi uit, maar sluit ook goed aan op de omgeving en de andere delen rest van de gebiedsontwikkeling.” De woningen zijn ontworpen door Schippers Architecten. Er komt een gevarieerd woningaanbod in het project, van rijwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen en een riante vrijstaande woning.

Energieneutraal

De woningen zijn gasloos en energieneutraal (EPC 0). De warmte wordt opgewekt door een bodemwarmtepomp en er zijn andere duurzaamheidsmaatregelen als het terugwinnen van het warmteverlies bij het douchen, een warmte-terugwin unit voor de ventilatie en zonnepanelen.

Laatste fases

De NaZoomers is de laatste fase die Blauwhoed ontwikkelt in het gebied. Hierna volgt nog de bouw van Triomph, dan is de gebiedsontwikkeling klaar. Blauwhoed ontwikkelde samen met VORM als Groenesse C.V. in totaal 128 woningen verdeeld over de projecten Jeu, de Watertuinen, De Zoomers en De Nazoomers.

Gebiedsontwikkeling Esse Zoom

Gebiedsontwikkeling Esse Zoom is een nieuwe woonwijk aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel in Gemeente Zuidplas. De 550 woningen zijn gebouwd in drie deelgebieden, die zelf weer bestaan uit kleinschalige woonbuurten die onderling verschillen van stijl en karakter. Alle buurten zijn kindvriendelijk, autoluw, waterrijk. Met de ‘Groene Parkzone’ in het midden van het gebied is er aan recreatie en groen geen gebrek.

Advertentie