8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Handvol demonstranten bij eerste corona prikbus Nieuwerkerk aan den IJssel

Bij de eerste keer dat de prikbus van de GGD Holland Midden in Nieuwerkerk aan den IJssel actief stond, waren er een handvol inwoners bij de ingang met een vreedzaam protest tegen de vaccinaties die er worden gegeven. De demonstranten stonden rustig met de politie te praten en blokkeerden niet de toegang tot de prikbus.

De GGD Hollands Midden is erg waakzaam omdat eerder elders in de regio medewerkers op de foto waren gezet en in Telegram groepen te voorschijn kwamen. In Nieuwerkerk werden medewerkers en bezoekers niet lastig gevallen toen de media er was. Wel was er strenge controle op foto’s maken, ook van de verslaggevers van Gouwe IJssel Nieuws en Hart van Holland vanwege het eerdere foto incident.

Volgens een medewerker was het nog niet zo druk bij de locatie die achter het Zwembad aan de Iersestraat stond wat volgens haar kwam door de afgelegen locatie. De aankomende weken staat de bus er op vrijdagmiddag. In Zuidplas staan er tijdelijk een prikbus in Moordrecht en vanaf volgende week in Zevenhuizen en Moerkapelle. Inwoners krijgen hier de eerste prik met Pfizer en kunnen een afspraak maken voor een tweede. Meer informatie staat op https://www.zuidplas.nl/vaccineren

In Zuidplas ligt de vaccinatiegraad op 79% van de inwoners. In Waddinxveen ligt dit lager op 77%. Met de laagdrempeligheid van de prikbussen in de dorpen wil de GGD deze vaccinatiegraag verhogen.

Advertentie