8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Telcamera’s Rijkswaterstaat A20 worden aangezien voor flitser snelheidscontrole

De afgelopen weken kwam snelweg A20 vaak voor op de radio en dan niet alleen over de dagelijkse files die weer terug zijn, bij 45,2 staat een snelheidscontrole bij Moordrecht was vaak te horen en bij de apps die waarschuwen stond deze locatie als snelheidscontrole te boek.

Op de vermelde plek stond schter geen flitscamera maar twee speciale camera’s op een blok en elke camera was gericht op een van de rijstroken. Op vragen van Gouwe IJssel Nieuws aan Rijkswaterstaat, bleek dat het telcamera’s waren die het aantal tankauto’s op de A20 telden.

De woordvoerder legt uit “Gedurende een korte periode (bij deze specifieke locatie was dat van 30 september tot en met 6 oktober) wordt er 24 uur per dag geteld hoeveel tankauto’s met gevaarlijke stoffen op een wegvak passeren. Op basis van de resultaten van de tellingen wordt er door Rijkswaterstaat getoetst of het vervoer van gevaarlijke stoffen binnen de gestelde risicoplafonds blijft. Rijkswaterstaat voert hiermee het verplichte onderzoek uit dat is vastgelegd in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen (Wvgs)“.

Na het weghalen door Rijkswaterstaat verdwenen ook de meldingen van snelheidscamera’s uit de lijst van flitsmeldingen op de radio.

Update : vanaf dinsdag 12 oktober staan de camera’s er weer en komen de meldingen weer op de radio en op Flitsmeister. Gouwe IJssel Nieuws heeft gecheckt en het zijn wederom de telcamera’s en geen snelheidscontrole

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg