8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Nieuwerkerker Paul van der Laan lanceert met trots zijn boek “Het Vuilnisbakkenras” (+video)

Paul van der Laan mocht zaterdag 11 oktober in bibliotheek De Groene Venen in Nieuwerkerk aan den IJssel het eerste exemplaar ontvangen van zijn boek “Het Vuilnisbakkenras”. Met een hapje en drankje en in bijzijn van zijn kinderen en kleinkinderen genoot hij van de hoge opkomst bij deze presentatie.

Het thema is deels autobiografisch en gaat, zoals hij het zelf noemt, bastaardkinderen. Kinderen die na de geboorte bij ongehuwde moeders weggehaald werden omdat vader niet bekend was en dit in de jaren 50 en 60 absoluut niet kon. Deze kinderen werden dan door pleegouders geadopteerd. Paul is zelf een adoptie kind en kon over dit thema een boek schrijven.

Namens de uitgever kwam auteur Robert Beernink het eerste exemplaar uitreiken met alle complimenten van dien. Van der Laan straalde, zijn eerste boek over toch deels zijn leven, kon hij na enkele redactieslagen nu echt presenteren. Het boek is bij alle boekhandels verkrijgbaar.

Het Vuilnisbakkenras
Rob Verstraeten wordt op jonge leeftijd geconfronteerd met zijn adoptie. Wanneer hij niet de juiste antwoorden krijgt op zijn vragen, raakt hij verstrikt in zijn hersenspinsels. Reddende oplossingen blijken fatale beslissingen.
Zijn biologische moeder Anna is niet in staat de realiteit onder ogen te zien. Haar leven eindigt in een drama.
De roman laat zien hoe ons subjectieve denken over de waarheid ons gedrag bepaalt. Hoe komen wij van onjuiste aannames af? Zijn wij vechters of vluchters? Gesloten of open?

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg