8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Action in oude bibliotheek Nieuwerkerk nog ver weg

De komst van een filiaal van Action in de oude bibliotheek aan het Raadhuisplein is allerminst nog beklonken. Dat laat de woordvoerder van het budgetwarenhuis weten op de vraag van Gouwe IJssel Nieuws. Deze vraag kwam na een artikel in het AD van vandaag, waar werd gesteld dat de Action er mogelijk gaat komen.

Namens Action liet woordvoerder Frank van Rutten eerder weten dat er wel wordt gekeken naar de mogelijkheden maar men heel ver af van een keuze en men nog geen concreet voornemen om de action daar te vestigen. “Het artikel suggereert dat het zeker was dat we een Action zouden openen maar die boodschap hebben wij bewust nooit afgegeven” laat hij weten als reactie op het artikel in het AD.

In winkelcentrum de Reigerhof zijn wel diverse winkels inmiddels gekomen op lege plekken en met de komende uitbreiding van de Albert Heijn (op plek van oude ING kantoor en Foto Klein) staat straks alleen nog het voormalige filiaal van Gall & Gall leeg op de begaande grond. Alle andere leeg gekomen winkels zijn inmiddels gevuld met nieuwe ondernemers of bestaande die een nieuwe winkel opende.

Op de eerste verdieping was vroeger de bibliotheek in Nieuwerkerk gevestigd. De ruimte van 1100 m2 kwam in begin 2017 leeg te staan na het vertrek van de kringloopwinkel aldaar. Omdat de gemeente door een wurgcontract verplicht de huur moest betalen na het faillissement van de bibliotheek mocht de kringloop van voormalig wethouder van Woudenberg die tijd proberen zich te ontwikkelen. Dit liep in februari 2017 af de gevraagde huur was te hoog en daarom vertrok de kringloopwinkel. Sindsdien staat de ruimte al leeg. Gouwe IJssel Nieuws heeft eigenaar Sectie5 ook om een reactie gevraagd.

Advertentie