8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Werkzaamheden aansluiting N219 met A12 tot en met 1 november

De provincie Zuid-Holland werkt tot en met maandag 1 november 2021 aan de aansluiting van de N219 met de A12 richting Gouda/Den Haag. Deze werkzaamheden dragen bij aan een betere bereikbaarheid van het gebied.

Dit werk aan de N219/A12 gebeurt vooruitlopend op de toekomstige verbreding van de rijksweg A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda. Hiermee zorgt de provincie er samen met haar partners voor dat de doorstroming en de verkeersveiligheid op de wegen verbetert. Zo blijven de Zuid-Hollandse dorpen en steden bereikbaar.

De provincie werkt op 2 verschillende kruispunten:

Zuidelijke kruispunt: de binnenbocht van de afslag van de A12 richting Zevenhuizen

Op het zuidelijke kruispunt verbreedt de provincie de binnenbocht van de afslag van de A12 richting Zevenhuizen. Hier wordt een extra rijstrook aangebracht om rechtsaf te slaan. Met deze extra strook ontstaat meer ruimte voor verkeer en verbetert de doorstroming.

Omleidingskaart A: Omleiding binnenbocht A12-N219
Klik voor vergroting op het plaatje

Noordelijke kruispunt: de aansluiting van de N219 met de A12 richting Gouda/Den Haag (afslag 9 Zevenhuizen/Moerkapelle/Waddinxveen)
Op het noordelijke kruispunt maakt de provincie een extra rijstrook aan de binnenkant, zodat de doorstroming van het kruispunt verbetert.

Omleidingskaart B: Omleiding extra rijstrook N219
Klik voor vergroting op het plaatje

Omleiding

Voor verkeer vanaf de A12 in de richting van Zoetermeer naar Zevenhuizen (zuidelijke kruispunt) geldt in de nachten een korte omleiding. De extra reistijd is enkele minuten. In het weekend van 29 oktober tot en met 1 november geldt tussen 20.00 uur en 06.00 uur een andere omleiding. Tijdens de werkzaamheden leiden we het verkeer vanuit Zevenhuizen richting de A12 en vice versa om over de N457, de A20 en de N219 via Nieuwerkerk. De extra reistijd is ongeveer 14 minuten.

Advertentie