donderdag 25 april 2024

RECO ZVH kan de blokkering van VoCASA niet slechten

Se Zevenhuizense heren speelden hun tweede thuiswedstrijd tegen het Nijmeegse VoCASA. Na de wedstrijden tegen koplopers gespeelde te hebben, was RECO ZVH erop gebrand om voor een goed resultaat te gaan. Echter VoCASA met trainer/coach Erik Gras had een ander idee en wisten mede door hun sterke blokkering deze wedstrijd via de setstanden 21-25, 25-21, 16-25 en 21-25 met 3-1 te winnen.Trainer/coach Kristian van der Wel bracht zijn vaste basis binnen de lijnen: libero Mika Prins, Timothy Scheffers, Chris van Mullem, Benjamin Parkinson, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en Jochem Bloem

Vanaf het begin lieten de Nijmeegse heren zien waarvoor zij naar Zevenhuizen zijn gekomen. VoCASA pakte de leiding en zorgde met een aanval dat coach Kristian van der Wel bij 9-14 zijn eerste time-out moest nemen. Na een sterke aanval van Vincent van der Kraats werd de opslag teruggehaald. Langzaam aar zeker wist RECO dichterbij te komen met een sterke blokkering en sterk aanvallende Max Nieuwstad zorgen dat coach Erik Gras ook een time-out en een wissel moest nemen bij 18-19. Dit had effect en VoCASA kon uitlopen. RECO coach Van der Wel wisselde in tweeën de dubbele wissel. Mees Sengers en Bram Wiltenburg kwam voor Timothy Scheffers en Vincent van der Kraats in het veld. Maar op het eind kon dit niet het verschil maken en sloot VoCASA deze set met 21-25 af.

In de tweede set wist RECO zich te herpakken en kon na een achterstand en een time-out deze om te buigen in een voorsprong. Nu wisten Chris van Mullem en Max Nieuwstad wel goed door de verdediging van VoCASA te komen. Vooral de buitenaanval was nu belangrijk, daar het midden goed verdedigd werd door de Nijmegenaren. In de eindfase kwamen de gasten weer opzetten, maar Max Nieuwstad kon deze set bij 25-21 winnend afsluiten.

In de derde set hielden de beide teams elkaar in evenwicht, maar na een aantal sterke blokacties nam VoCASA weer de leiding over en kon een gat slaan. Bij 11-15 nam Mats Kruiswijk de positie van Chris van Mullem over. VoCASA was ontketend en wist hun eigen spel te spelen, waar RECO nog zoekende was. Met sterke blok op het eind werd deze set met 16-25 gewonnen.

RECO nam in de vierde set direct het initiatief en nu de midden aanvallers laten aanvallen Benjamin Parkinson en Jochem Bloem konden blokkerend en aanvallend punten scoren. Helaas kon RECO de opgebouwde voorsprong niet langer vast houden en VoCASA scoorde veel via het Zevenhuizense blok en lieten de Zevenhuizense heren achter de feiten aanlopen. Het twintigste blok van VoCASA zorgde voor de 21-25 setwinst.

Daarmee bleef RECO met lege handen achter en zullen zij het volgende week zaterdag in Houten tegen Taurus het beter moeten doen, Aanvang wedstrijd 20.00 uur.

RECO ZVH: Chris van Mullem (12)(Mats Kruiswijk (2)), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Vincent van der Kraats (16)(Mees Sengers), Max Nieuwstad (14)(Sam van der Loo(2)), Benjamin Parkinson (7), Jochem Bloem (6), Mika Prins (L)

VoCASA :Mathijs Apine (12), Imre Harmischmacher (16), Tom van Steenis (10)(Job Groenendaal (11)), Koen van den Borden (15), Nicolas Borgeaud (4), Mees Blom (6)(Timo Gras), Dustin Bontrop (L)

Foto’s : André Dirks