8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Laatste expositie werk Jan Schoneveld

In het laatste weekend van oktober komt het werk van de kunstenaar Jan Schoneveld nog één keer in de schijnwerpers. Een verkoop-expositie van zijn werk, met als thema ‘Kunst was zijn Passie ‘ is op zaterdag 30 en zondag 31 oktober in Fotostudio/Galerie Fatamorganaa, Dorpsstraat 68 te Zevenhuizen.

Een expositie onder dezelfde naam is in juni 2017, tijdens het jaarlijkse kunstevenement Pinkst’Art, met succes gehouden. Daarna hebben veel van zijn kunstwerken een weg gevonden in binnen- en buitenland. Omdat na het overlijden van zijn partner in 2020 er nog vele mooie kunstwerken resteren, wordt nog één keer een verkoop-expositie gehouden.

Jan Schoneveld tekende sinds zijn vroege jeugd. In die tijd vooral vrouwen en mode. Na de Academie de Couture ging hij een jaar werken in Parijs. Daarna in Nederland voor verschillende confectiebedrijven. Door de malaise in de confectie ging hij in de sociale sector werken en zich thuis, in zijn atelier in Capelle aan den IJssel, specialiseren in aquarel. Maar werkte ook in acryl en olieverf. Het schilderwerk van Jan heeft verschillende thema’s. Hij liet zich vooral inspireren door de mens in bewegingen en was gefascineerd door de anatomie van het lichaam en de expressie in het gezicht van de mens. Jan werkte expressionistisch realistisch. Hij volgde een aantal seizoenen de cursus model- en naaktschilderen bij de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vormgeving Rotterdam).

Op de locatie van Fotostudio/Galerie Fatamorganaa te Zevenhuizen is ook een grote hoeveelheid kunstboeken. Net als de aanwezige kunst kan dat tegen een schappelijke prijs worden aangeschaft.

De verkoop-expositie is zaterdag 30 en zondag 31 oktober van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is vrij. Meer informatie verkrijgbaar via de mail: pleunhuurman@live.nl

Advertentie