8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

VVD Waddinxveen stelt vragen over storingen R-NET treinen

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld over de storingen op het traject tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Raadslid Ellen van Helden is het zat en stelt : “R-net, de regionale treindienst vanaf december 2016, tussen Alphen aan den Rijn-Waddinxveen-Gouda scoorde goed als “een van de best beoordeelde treindiensten van NL”. Deze dienst rijdt op werkdagen om het kwartier langs Waddinxveen“.

Volgens het liberale raadslid blijkt de praktijk blijkt anders dan de theorie: “De treinen van R-net rijden al lang erg slecht op het traject Alphen aan den Rijn-Waddinxveen-Gouda met veel (vaak langdurige) storingen en uitval. De meeste problemen worden veroorzaakt door materieelproblemen, door infrastructuur en recent ook door personeelsproblemen. In de maand oktober zijn er tot nu toe al 6 storingen/uitvallen geweest, calamiteiten daargelaten. Bussen die worden ingezet komen veelal niet of te laat hetgeen nog meer vertraging oplevert“.

Juist nu er weer meer fysiek wordt vergaderd, gewerkt en gestudeerd kan het niet zo zijn dat mensen te laat op hun werk komen en studenten toetsen missen.

VVD Raadslid Ellen van Helden

De VVD Waddinxveen stelt de volgende vragen aan het College van B&W:

  1. Zijn deze vele storingen/uitvallen u bekend?
  2. 2 Heeft u hier overleg over met de Provincie Zuid-Holland?
    Zo nee: waarom niet en zo ja: heeft de Provincie u kunnen informeren of zij in gesprek is met Prorail en de NS en wat hier wordt besproken?
  3. Wat wordt eraan gedaan/kan er aan gedaan word
Advertentie