8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Politie en Buurtpreventie waarschuwen voor lenige inbrekers

Het politieteam Waddinxveen-Zuidplas en de buurtapp in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben een waarschuwing uitgestuurd voor lenige inbrekers. Op Twitter laat de Nieuwerkerkse wijkagent Rob Draaisma weten : ‘Compleet raam verwijderd op de Parallelweg en inklimming 1e etage Beijerinkstraat openstaand raam’.

In de buurtpreventie whatsapp waarschuwing is terug te lezen dat het opvalt dat er onder andere veelal gebruik wordt gemaakt van openstaande ramen, ongeacht op welke verdieping. Het raam hoeft maar een heel klein kiertje open te staan om er misbruik van te maken.

Daarom stuurt de buurtpreventie de volgende waarschuwing : “Let u goed op dat alles dicht en afgesloten is als u weg gaat. Ook in de donkere avond en nacht is het goed hier waakzaam op te zijn, zelfs als u thuis bent. Handig om te weten is dat inbrekers over het algemeen erg lenig zijn en goed kunnen klimmen“.

Buurtpreventie whatsapp groepen

De afgelopen weken zijn er in diverse dorpen in Zuidplas brieven verstuurd van het bedrijf Nextdoor als zijnde de buurtapp. De buurtpreventie groepen in Zuidplas werken niet met het commerciële Nextdoor maar gebruiken verzendlijsten van Whatsapp waardoor de beheerder kan ontvangen en doorsturen maar eindeloze discussies onderling worden voorkomen. Meer informatie over de buurtpreventiegroepen in Zuidplas staat op https://www.zuidplasveilig.nl/. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de Whatsapp waarschuwingen. De buurtpreventie medewerkers staat in goed contact met politie en Handhaving Zuidplas.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg