8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

RECO ZVH mist extra aanvalskracht bij Taurus

De heren van RECO ZVH speelden hun vierde wedstrijd tegen het team van Taurus in Houten. Na een goede start moesten de Zevenhuizense heren via de setstanden 20-25, 25-23, 25-17 en 25-21 de 3-1 winst aan Taurus laten.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over Benjamin Parkinson en stelde voor hem Jasper de Jong in het veld met libero Mika Prins, Timothy Scheffers, Chris van Mullem, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en Jochem Bloem. In de eerste set hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht en wist Jasper de Jong aan Zevenhuizense kant een prima visitekaart af te geven. In de eindfase wist RECO ZVH met hun service wat meer druk uit te oefenen. Uiteindelijk wist aanvoerder Chris van Mullem deze eerste set met een prima aanval met 20-25 winnend af te sluiten.

Ook in de tweede set ging het gelijk op, na 18-18 sloeg Taurus een gaatje en bij 20-18 nam coach Kristian van der Wel een time-out. De opslag werd terug gehaald maar Taurus sloeg gelijk weer terug. Bij 21-20 nam Bram Wiltenburg de taak van Timothy Scheffers over om een andere variatie in het aanvalspatroon te krijgen. Dit zorgde ervoor dat RECO ZVH op 22-23 kwam. Taurus nam gelijk een time-out en wisselde nog en kon de score in hun voordeel omkeren en wist met 25-23 deze set te winnen.

RECO ZVH kon in de derde set niet goed in hun spel komen en bij 7-5 kwam Bram Wiltenburg weer in het veld voor de wat zieke Timothy Scheffers. Taurus kreeg meer grip op het scoreverloop en wat coach Kristian van der Wel ook probeerde time-outs en wissels Mats Kruiswijk voor Chris van Mullem, Jeroen van Iperen voor Vincent van der Kraats en Sam van der Loo voor Max Nieuwstad, RECO kon het scoreverloop niet keren en moest toezien dat Taurus deze set met 25-17 in hun bezit namen.

Voor RECO was de vierde set cruciaal, deze moest gewonnen worden om punten uit deze wedstrijd te halen. Met Mats Kruiswijk en Bram Wiltenburg in het veld, zochten de Zevenhuizense heren naar meer rust binnen het team. Het scoren ging niet van een leien dakje en er werden meer fouten gemaakt dan Taurus, waardoor de gastheren ondanks de kansen van RECO deze set toch naar zich toe konden trekken en zo met 25-21 een 3-1 overwinning behaalden. Hiermee blijft RECO als hekkensluiter op de ranglijst staan.

Voor RECO ZVH staat zaterdag 30 oktober aanstaande weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 19.30 uur zal in Swanla het Talentteam Papendal als tegenstander in het veld komen. Voor RECO een belangrijke wedstrijd, waar mogelijk punten gescoord kan worden, de steun van het publiek is heel belangrijk.

Taurus :Daan Pardijs (6), Flor Polinder (1) (Robin Schols), Dylan Boerefijn (21), Hans van Westrienen (13), Tom van den Boogaard (12) (Jelle van Jaarsveld (4)), Finn Frielink (8), Niels Lipke (L)

RECO ZVH: Chris van Mullem (10)(Mats Kruiswijk (3)), Timothy Scheffers (2) (Bram Wiltenburg), Vincent van der Kraats (17)(Jeroen van Iperen), Max Nieuwstad (5)(Sam van der Loo), Jasper de Jong (10), Jochem Bloem (10), Mika Prins (L)