zaterdag 20 april 2024

Dames Jumbo ZVH maken geen fout tegen Vollingo

Voor de Jumbo ZVH dames was het zaterdag weer een thuiswedstrijd, nu tegen het tweede team van Vollingo uit Gouda. Gezien de stand op de ranglijst, was Jumbo ZVH aan haar stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Dit werd na enig moeite via de setstanden 25-20, 23-25, 25-19 en 25-12 met 3-1 gewonnen.

Trainer/coach René van Essen kon niet beschikken over de geblesseerde Anniek Scheffers en wijzigde ook zijn strategie door nu met het 1-5 systeem te gaan spelen. Zijn begin basis in het veld werd Inge van Tilburg met de aanvallers Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Tara van Zijl, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De beide teams hielden in het begin elkaar in evenwicht, aanvallend kwam Tara van Zijl goed door het midden en Jumbo ZVH wist met 13-11 voor te komen en nam de coach van Vollingo zijn eerste time-out. Hierna ontspon een spannend duel, waarbij de Zevenhuizense dames het scoreverloop in hun voordeel wisten te brengen. Uiteindelijk wist Sonja van Mil de beslissende aanval af te ronden en zo deze set met 25-20 binnen te halen,

In de tweede set kwam dezelfde opstelling binnen de lijnen en verliep het scoreverloop gelijk op. Bij 9-8 voerde coach René van Essen een dubbele wissel uit, Marina Mijajlovic en Chiara

Broek kwam in het veld voor Inge van Tilburg en Marleen van Vliet, er werd goed door gescoord. Bij 15-13 werd de terugwissel uitgevoerd. Toch wist Vollingo meer in hun spel te komen en konden langzaam de achterstand wed werken. Bij 21-20 kwam Demi van Es erin voor de opslag en kwam Jumbo op 22-20. Nadat de opslag overging wist Vollingo te scoren. Bij 22-23 werd de aanval van Vera Bruggeman, volgens het publiek, die duidelijk op de lijn was afgekeurd en kon de Goudse dames deze set met 23-25 afsluiten.

In de derde set tapte de Zevenhuizense dames uit een ander vaatje en nam gelijk het heft in handen en zorgde met hun sterke middenaanval, Mariëlle Gerritsen en de aanvallen van Sonja van Mil dat er gelijk een voorsprong werd opgebouwd. Na sterke aanvallen van Tara van Zijl, werd er aan Goudse kant bij 10-3 gewisseld. Het halve team, drie speelsters, werden gewisseld. Dit bracht onrust aan de tellertafel, zodat er een lang oponthoud was voordat alles goed geregistreerd was. Jumbo ZVH liet zich niet van de wijs brengen en ging met de sterke service van Sonja van Mil en de aanvallen van Marleen van Vliet en Vera Bruggeman door tot dat Vollingo bij 14-5 de opslag terug kreeg. Marina Mijajlovic kwam nu regelmatig in het veld om de service te verzorgen. Jumbo ZVH verzwakte niet en op het eind winst Inge van Tilburg het beslissende punt 25-19 te maken.

Coach Rene van Essen bracht in de vierde Marina Mijajlovic in de basis voor de net herstelde Sonja van Mil. Ook in deze set wist de service voor genoeg druk te zorgen en liep Jumbo ZVH in de eindfase door de service van Marleen van Vliet uit naar 23-12 en kon Tara van Zijl met haar aanval deze set met 25-12 afsluiten.

Door deze winst komt Jumbo ZVH op een gedeelde vierde plaats te staan en kunnen met veel vertrouwen naar de wedstrijd tegen fietsbezorg.nl Switch op donderdag 4 november in Utrecht gaan. Ook deze wedstrijd kan gezien de stand op de ranglijst gewonnen worden, ondanks dat het een doordeweekse wedstrijd is, om 19.30 uur.