donderdag 2 mei 2024

Paravolleyballers ZVH pakken in eerste thuiswedstrijd de winst

na een lange rustperiode mochten de zitvolleyballers van ZVH, weer eens een competitiewedstrijd spelen. ZVH met een aantal internationals in de gelederen kregen het team van vc Allvo uit Almere op bezoek. Na een spannende strijd kon ZVH de wedstrijd via de setstanden 28-30, 22-25, 25-9, 25-20 en 15-7 een 3-2 overwinning boeken.

Gelegenheidscoach Marco van Tol kon beschikken over een aantal nieuwe spelers, die naast de bekende spelers ingezet kon worden. De volgende basis werd binnen de lijnen gezet: Merijn Bruijne, Jaap Mensink, Robert-Jelle Breunisse, Tom Poortman, Thijs van den End en Thomas de Vries. Vanaf het begin liet ZVH zien wat hun intentie was, met Thijs van den End aan de opslag wisten de Zevenhuizense heren naar en 8-2 te spelen en nam Allvo hun eerste time-out. Langzaam konden de gasten in hun spel komen en wisten een 15-5 achterstand te verkleinen en nam coach Marco van Tol zijn eerste time-out voor ZVH bij 15-10. Allvo kon door een lastige service meer druk uitoefenen. Tot 23-21 bleef ZVH aan de goede kant van de score. Met sterke blokpunten van Robert-Jelle Breunesse en Martijn Bruijne werd dat bewerkstelligd. De internationals van ZVH konden de focus niet goed vasthouden en daarmee kreeg Allvo de kans om dichterbij te komen en uiteindelijk met 28-30 deze set wist te winnen.

In de tweede set kwam Hugo de Winter voor Robert-Jelle Breunisse in het veld. ZVH kreeg nu een Allvo tegenover zich die volvertrouwen deze set begon en een lichte voorsprong nam. De Zevenhuizense spelers bleven goed in het spoor zitten en na de time-out bij 12-16 kon Tom Poortman direct met zijn aanval scoren. In de eindefase wist Hugo de Winter met zijn service te scoren en kwam de stand op 19-20. Allvo sloeg terug en bij 19-22 kwam Robert-Jelle Breunesse weer voor Hugo de Winter binnen de lijnen Dit bracht de nodige ervaring in het veld maar kon nog niet volledig voor de punten zorgen. Allvo wist ook deze set te winnen en wel met 22-25.

ZVH kwam in de derde set met Yves Nkomezi voor Thomas de Vries in het veld. Na een voorzichtige start leidde Yves Nkomezi met zijn blok het sterke scoreverloop voor ZVH in. Met sterke aanvallen en blokkering van Tom Poortman kwam ZVH met 9-2 voor en moest Allvo hun eerste time-out van deze set nemen. Dit hielp niet veel en met de service van Marijn Bruijne werd het 12-3, voordat de gasten de opslag terug haalden. Aanvallend liep het aan ZVH zijde ook goed, Jaap Mensink wist ook zijn punten mee te pakken. Dit resulteerde dat ZVH een duidelijke 25-9 setwinst boekte.

In dezelfde opstelling werd ook de weg in de vierde set vervolgd en ging ZVH naar een vijfde set toe. Tot 4-4 bleef het gelijk, maar na sterke aanvallen van Yves Nkomezi wist ZVH uit te lopen ook Robert-Jelle Breunesse wist punten te scoren en zorgde dat ZVH op 13-4 kwam. Toch kon Allvo nog wat terug doen en kwamen tot 23-20 bij. Maar na een time-out van ZVH coach Marco van Tol wist Yves Nkomezi het beslissende punt te scoren 25-20.

De vijfde set moest de beslissing brengen, ZVH wist Allvo na een gelijk opgaande strijd en na de kantwissel door een sterkere blokkering het heft in handen te nemen en kon Thijs van den End deze set afsluiten met zijn aanvallen op 15-7.

Voor de zitvolleyballers van ZVH is deze eerste winst een goede opsteker om het vervolg van de eredivisie competitie in te gaan. Zaterdag 6 november spelen zij uit in Tilburg het op te nemen tegen het team van Volley Tilburg XZ1, dit team staat nu op een derde plaats.

Foto’s : Demi van Es