8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Noordkade Waddinxveen wordt aantrekkelijk woon-werk gebied

De gemeente Waddinxveen wil het bedrijventerrein aan de Noordkade veranderen in een aantrekkelijk woon-werk gebied. Samen met de eigenaren van de drie grootste ontwikkellocaties in het gebied is een stedenbouwkundige visie opgesteld. Hierin staat hoe het gebied er straks gaat uitzien.

Bedrijven maken ruimte voor meer woningen

De Noordkade is moeilijk bereikbaar voor vrachtverkeer en de gebouwen zijn toe aan vernieuwing. Hierdoor willen een aantal bedrijven verhuizen en wordt het mogelijk om nieuwe woningen te bouwen. Alle bestaande woningen in het gebied blijven.

Aantrekkelijk woon-werkgebied

In de stedenbouwkundige visie is ruimte voor tenminste 1500 nieuwe woningen. Hiervan is de helft midden- en sociale huur. De monumenten en gebouwen van historische waarde blijven bewaard. Ook onze duurzaamheidsplannen zijn duidelijk zichtbaar. Er komt voldoende ruimte voor fietsers en wandelaars en veel groen en water. Zowel de woningen als de openbare ruimte worden geschikt voor planten en dieren en voorbereid voor klimaatveranderingen. Daardoor ontstaat er een aantrekkelijk gebied om in te wonen en te werken.

Plannen delen met inwoners in de buurt en ondernemers

Er komt een ontmoetingsplek aan de Noordkade 64C waar de plannen worden gepresenteerd aan inwoners in de buurt en de ondernemers. Hier kunnen zij reageren op de visie en vragen stellen. Vanuit die ontmoetingsplek wordt er ook verder gewerkt aan de ontwikkeling van het gebied.

Meer informatie
De stedenbouwkundige visie wordt in januari 2022 aangeboden aan de gemeenteraad. Meer informatie is te vinden op www.waddinxveen.nl

Advertentie