8.5 C
New York
woensdag 1 mei 2024

Interview burgemeester Weber, steun voor verenigingen bij coronamaatregelen

Burgemeester Han Weber bezocht dit weekend de verenigingen in Zuidplas om hen te informeren en ondersteunen bij de coronamaatregelen. Vanaf dit weekend moet iedereen die een clubhuis binnengaat in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs. Die verplichting is er ook als je even naar de wc wilt gaan. Afgelopen vrijdag gaf de burgemeester een update over de coronasituatie in Zuidplas in de video onderaan dit artikel.

Lastige rol voor vrijwilligers

Voorzitter Walter van der Vlies van tennisvereniging Moordrecht waardeert het bezoek van de  burgemeester bij de verenigingen. “Dat straalt betrokkenheid uit”. Weber bezocht zijn tennisvereniging zaterdagmiddag. Toen was het nog rustig. Het bezoek was dan ook niet bedoeld als controle, maar om te luisteren naar de ervaringen. Van der Vlies geeft aan dat de coronamaatregelen voor een vereniging lastig zijn. Vooral de wijzigingen in de regels geven de verenigingen veel werk. Nu vraagt het goed controleren van het coronatoegangsbewijs hun aandacht. “Bij ons hebben veel vrijwilligers hierin een rol. Dan is het lastig om te garanderen dat het altijd goed gaat”. 

Toenemende besmettingen

Burgemeester Weber heeft begrip voor de verenigingen. Hij roept vooral de leden op om hun verantwoordelijkheid hierin te nemen. Ook in Zuidplas neemt het aantal besmettingen namelijk toe. In het onderstaande interview met Gouwe IJssel Nieuws gaat hij nader in op de situatie in dorpen van Zuidplas en prioriteiten die de gemeente daarbij legt.

Buitenruimte

Bij de tennisvereniging start een paar uur later het slottoernooi. Alle deelnemers moeten hun coronatoegangsbewijs laten zien. Telkens kleurt het scherm van de smartphone groen. Van der Vlies: “Gelukkig is bij ons het drukke seizoen voorbij en gaat over een paar weken het clubhuis dicht. Dat maakt het makkelijker”. Tot de eerste vorst komt, wordt er buiten nog wel getennist. “We zijn dan ook blij dat er voor de buitenruimte geen coronatoegangsbewijs nodig is”.

Advertentie