8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

PGCZ roept op: stop direct leerlingenvervoer per touringcar in Waddinxveen

Nog steeds worden kinderen in Waddinxveen met het speciale leerlingenvervoer niet met taxibusjes maar met touringcarbussen vervoerd omdat de vervoerder Connexxion deze taxibusjes met personeel nog niet kan leveren. Het Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken (PGCZ) roept op om deze ongewenste manier van vervoer van kwetsbare kinderen te stoppen.

Het platform heeft al op 9 september een brandbrief geschreven naar wethouder Schippers die verantwoordelijk is, op 9 oktober heeft men Connexxion ook een brief gestuurd, echter zonder resultaat en zonder deugdelijke communicatie verder aan de ouders: “Zowel Connexxion als de wethouder hebben de ouders een brief gestuurd met daarin een uiteenzetting van het probleem en de mededeling dat de situatie langer zal duren dan eerder gecommuniceerd. Na deze brieven is er naar de ouders, en ons, op geen enkele wijze meer gecommuniceerd“.

PGCZ heeft inmiddels ook contact gezocht met de kinderombudsman over de manier hoe kinderen nu worden vervoerd in Waddinxveen: “namens de kinderombudsman en uiteraard ook onszelf vragen wij u aan te geven wanneer wij beantwoording van onze brieven kunnen verwachten. Zij kijken namelijk met belangstelling met ons mee. Daarnaast heeft de kinderombudsman ons verzocht u het rapport “als de weg naar passend onderwijs niet passend is” onder de aandacht te brengen”.

Maar niet alleen aandacht voor het rapport wordt gevraagd, het platform wil dat dit vervoer per direct moet worden gestopt en roept de gemeenteraad op om het met spoed te agenderen: “Nog steeds ontvangen wij bijna dagelijks berichten van, vaak hevig geëmotioneerde, ouders die ten einde raad zijn. Zij voelen zich niet gehoord. Er wordt niet met hen gecommuniceerd. En dit terwijl hun dierbaarste bezit, hun kind, slecht slaapt, slecht eet, bang is, niet meer naar school wil, plotseling weer problemen heeft met de zindelijkheid en wiens welzijn in het geding is” laat het bestuur weten.

De volgende punten baart het PGCZ zeer ernstige zorgen:

  • Ouders, kinderen en scholen weten nog steeds niet hoelang deze situatie nog zal voortduren.
  • Er wordt door de vervoerder en de gemeente totaal niet gecommuniceerd.
  • Kinderen worden nog steeds in te grote groepen vervoerd, waarbij geen enkele rekening wordt gehouden met de zorgbehoefte van de individuele kinderen en of deze wel samen vervoerd kunnen worden.
  • Er is nog steeds geen sprake van vaste chauffeurs op de touringcars.
  • In de touringcars zijn nog steeds geen veiligheidsmaatregelen aanwezig waardoor de kinderen zichzelf niet los kunnen maken.
  • Er is nog steeds geen of geen deskundige begeleiding aanwezig.
  • Kinderen arriveren nog steeds te laat op school.
  • Ouders weten niet hoe laat de kinderen opgehaald en teruggebracht worden waardoor elke structuur ontbreekt voor kinderen die hier voor hun welzijn van afhankelijk zijn.
Advertentie