8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Trollen eindelijk weer op de mat

Zaterdag 6 november had Budoclub Geisha sinds 2 jaar weer een judotoernooitje op het Kroonkruid. Even was het spannend, wat zouden de nieuwe richtlijnen van het RIVM worden. Kon het toernooi na alle voorbereidingen en voorzorgsmaatregelen nog doorgaan of moesten we het toch op het laatste moment aflassen! Gelukkig was dit niet nodig en konden we zaterdag ca. 80 judokaatjes verwelkomen.

Om half 10 startte na het welkomstwoord en uitleg van enkele nieuwe wedstrijdregels de 1 e groep met de wedstrijden onder de deskundige leiding van 2 officiële bondsscheidsrechters. Achter de tafels werden zij ondersteund door enthousiaste vrijwilligers die de score bijhielden en de Poulelijsten invulden. Ook werden de judoka’s geholpen waar nodig met de wedstrijdbanden om doen. Het was heel fijn dat veel mensen zich aangemeld hadden om te komen helpen. Buiten de medewerkers voor de entree, weging en EHBO moesten er dit keer ook mensen ingezet worden voor het scannen van de QR-code en invullen van een presentielijst.

De eerste groep ging van start met jongens en meisjes geboren in de jaren 2011, 2012 en 2013. Van BC Geisha kwamen Sem van Bloois, Thomas Schouten, Silvijn van der Hoef, Stijn Heuvelman, Luca Kostwinder, Isa Moeling en Boaz Brouwer in actie. Sommige van deze judoka’s doen nog niet zo heel lang aan judo en was dit voor hen de eerste ervaring met de wedstrijdvorm. Maar ook de judoka’s die wel enige wedstrijdervaring hebben hadden er ook een beetje moeite mee om weer het wedstrijdritme op te pakken.

Na diverse spannende wedstrijdjes kon om 11.30 over worden gegaan met het bekend maken van de uitslagen. Het Trollentoernooi staat er om bekend dat zij voor alle deelnemers altijd heel leuke prijzen heeft. Niet gewoon is een beker of lintje maar een beeldje van een “Trol”. Ook dit jaar is het de organisatie weer gelukt om de hand te leggen op leuke beeldjes. De judoka’s die van Geisha een prijs behaalde waren: Luca Kostwinder hij werd 2e en op de 3e plaats eindigde Thomas Schouten, Stijn Heuvelman en Isa Moeling.

Ook in de tweede groep was BC Geisha goed vertegenwoordigd. In deze groep zaten nog een paar jongens en meisjes van 2013 maar de grootste groep bestond uit kinderen geboren in 2014, 2015 en 2016. Het is altijd weer vertederend om te zien hoe de aller jongste hun “eerste stappen op de wedstrijdmat maken”. Het is dan ook jammer dat niet iedereen die dit wilde daarbij aanwezig kon zijn. Menig wedstrijdje is zaterdag gefilmd om door te sturen of later aan de andere familieleden te laten zien. Voor de veiligheid was voor beide groepen maar een toeschouwer per judoka toegestaan. Toch was de sfeer enorm positief en hebben we met z’n allen enorm genoten.

Om ongeveer 14.30 sloten we ook deze wedstrijdjes af met een prijsuitreiking. Ook in de tweede groep behaalde judoka’s van geisha een podiumplaats. Rin Westra behaalde de 2e plaats. Rody Westra, Jelte Ditters, Madee Arenoe en Theo Lulic eindigde door hun behaalde resultaten op de 3e plaats. Juliano Zwang, Rendy Schutten en Isa Streng kregen een herinnerings-Trol. Aan het einde van de dag kan de organisatie zeer tevreden terugzien op een geslaagd toernooi en de hoop uitspreken dat in februari het Kattekoptoernooi voor meisjes ook weer kan plaatsvinden.

Wij willen langs deze weg nogmaals alle mensen die zich hebben ingezet, scheidsrechters, tafelmedewerkers, EHBO, scanners, wegers, koffiebarbezetting en entree en daarbij niet te vergeten iedereen die geholpen heeft bij de opbouw en opruimen enorm bedanken voor hun inzet. En stiekem hopen wij op uw medewerking bij ons volgende toernooi 😉

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg