8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Celstraf voor marktplaats berover Iphone in Nieuwerkerk

Een Rotterdammer heeft bij de rechtbank in Rotterdam vier maanden celstraf gekregen waarvan 1 voorwaardelijk voor het beroven van slachtoffers met een Iphone. De man had via Marktplaats afspraken gemaakt om zogenaamd de telefoon te gaan kopen.

Eenmaal aangekomen bij de verkoper beroofde de man de verkoper van zijn of haar dure telefoon en ging er als een haas vandoor. Dit deed de man ook in december 2020 in Nieuwerkerk aan den IJssel en dit is een van de 4 berovingen waarbij voldoende bewijs was om de verdachte straf op te leggen. Drie andere berovingen werden niet bewezen verklaard door de rechtbank.

De rechtbank is van mening dat de zaken te ernstig zijn om het via de zogenaamde adolescentenstrafrecht te behandelen. Adolescentenstrafrecht kan worden toegepast op jongeren tussen de 16 en 23 jaar maar in dit geval is er gebruik gemaakt van het volwassenstrafrecht. Wel nam de rechtbank mee dat de man een schuldenprobleem had ondanks dat hij thuis woonde en hij open staat voor hulpverlening. Daarom is een deel van de straf omgezet in voorwaardelijk.

Advertentie