8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Oude sfeerverlichting terug in Dorpsstraat Moordrecht

De bewoners van de Dorpsstraat in Moordrecht hebben de eindejaarsverlichting teruggebracht die ook vroeger in de straat hing. Eerder hebben zij de straat ook al eens een mediterraan uiterlijk gegeven. Met de activiteiten willen de bewoners onderlinge verbinding en een gezellige sfeer creëren.

Winkelstraat

In de Dorpsstraat zaten vroeger tientallen winkels. Destijds zorgden de winkeliers samen voor de sfeer in de straat. Daarmee trokken ze hun klanten. Steeds meer winkels verdwenen en cafe restaurant het Posthuis kwam leeg te staan. De panden waaruit winkels verdwenen zijn nu veelal omgebouwd tot woningen. En de bewoners pakken de rol op die eerder de winkeliers hadden. Samen maken ze de straat weer gezellig.

Eindejaarsverlichting

Marijke, van bakkerij Van Meeteren, kan zich nog herinneren dat de winkeliersvereniging de verlichting zo’n 25 jaar geleden liet maken. Dat gaf extra licht en gezelligheid in de straat. Het enige overgebleven exemplaar hangt nog steeds bij hun aan de bakkerij. Het inspireerde straatgenote Berthe om de verlichting na te maken. Voor iedereen die dat wilde heeft ze er één gemaakt. Afgelopen vrijdag ging de verlichting voor het eerst officieel aan. Vanaf nu is de verlichting te bewonderen voor iedereen die door de Dorpsstraat loopt of rijdt.

Mediterraans Moordrecht

Eerder hebben de bewoners de Dorpsstraat al eens omgetoverd in mediterraanse sfeer. Tussen de panden hingen lijnen met was en de bewoners beschilderden het Posthuis. Voor Berthe is, naast de gezellige sfeer, de verbinding tussen bewoners een belangrijk doel. In de onderstaande video een toelichting en impressie van het  maken en ontsteken van de sfeerverlichting.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg