8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Sinterklaas aangekomen in de dorpen van Zuidplas (+videos)

Sinterklaas had op 20 november nogal een drukke dag: in drie van de vier dorpen was er een aankomst gepland. Alleen in Nieuwerkerk was er gekozen voor een ander programma wat niet door kon gaan. In Moerkapelle, Moordrecht en Zevenhuizen kwam Sinterklaas aan, al was hij in Moordrecht wel vermoeid en ging de intocht niet meer met zijn paard Ozosnel maar in zijn kleine boot.

In Moerkapelle en Zevenhuizen ging Sinterklaas op zijn viervoeter Ozosnel door de dorpen om de kinderen gedag te zeggen en te zwaaien. Ozosnel maakte zijn naam waar en trok met redelijk tempo door de dorpen.

Na de vermoeiende tochten door de dorpen, Sinterklaas is niet meer zo jong, mocht de Sint in Moordrecht met een kleine boot op een trailer door het dorp. Hier stonden heel veel mensen de goedheiligman welkom te heten.

In Moordrecht moest een medewerker van het team Handhaving van de gemeente Zuidplas uitwijken met zijn motor voor een puber op een fiets en viel. Door snel optreden van EHBO kon de stoet diens weg vervolgen maar de onfortuinlijke handhaver moest naar de spoedeisende hulp van de het ziekenhuis om zijn hand te laten behandelen. Sinterklaas liet Gouwe IJssel Nieuws weten dat hij de handhaver veel sterkte toewenst, ook namens zijn pieten!

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg