8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

13-jarige karter uit Waddinxveen Nederlands kampioen

Tim van Elleswijk heeft dit weekend in het Belgische Spa beslag gelegd op de Nederlandse titel in het Parolin-klassement van de ID Engines Junior. De 13-jarige karter uit Waddinxveen eindigde bovendien als tweede in het algemeen klassement.

Regenrijder

Voorafgaand aan het weekend had Tim nog een kleine kans op het algehele kampioenschap. Vanaf de eerste race ging het goed. Dat was op een natte baan. De tweede race begon weer goed, maar hij werd door iemand geraakt en viel terug naar de vierde plaats. “In de laatste race had ik meteen een goede start. Ik klom naar de tweede plaats en op die positie ben ik ook geëindigd.” Tim liet zien een goede regenrijder te zijn. Dat bewees hij eerder dit seizoen al bij de NK’s in Assen en Berghem. “Ik ben sterk in de regen. Ik ben wat groter dan de rest en dat beetje gewicht geeft in de regen een voordeel”. Hij had in 2019 al een keer op deze baan gereden en vindt het een hele leuke baan. “De bochtencombinaties en het hoogteverschil zijn heel gaaf.”

Bijna de algemene titel

Stiekem had Tim nog gehoopt op de algemene titel, maar daarvoor had het in het begin van het seizoen wat beter moeten gaan. “Dit was pas mijn eerste jaar in de ID Junior en het werd op het einde nog heel close. Als ik bij de eerste wedstrijd in Strijen niet zo veel pech had gehad, had ik kampioen kunnen worden”. Voorafgaand aan het seizoen zou hij eigenlijk niet in deze klasse gaan rijden. Daardoor heeft hij voor het seizoen minder kunnen trainen dan de rest van het veld. “Bij de eerste wedstrijd in Strijen ging het niet zo goed, maar vanaf het tweede weekend in Venray begon het te lopen”.

Nog jaartje ID Junior

Tim blijft nog een jaartje actief in de ID Junior. “Dan hoop ik voor de algemene Nederlandse titel te kunnen gaan. Ik weet nog niet of ik weer met een Parolin-chassis zal blijven rijden. Dat gaan we later nog beslissen. Voorlopig eerst maar even van dit kampioenschap genieten.”
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg