8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Gemeenteraad Zuidplas neemt afscheid van griffier

Peter van Vugt heeft dinsdag afscheid genomen van de raad van Zuidplas. Van Vugt is sinds de vorming van Zuidplas de griffier geweest van de gemeenteraad. De raadsleden keken met veel waardering terug op de samenwerking met Van Vugt.

Veenendaal

Van Vugt zal de komende periode de griffier van Veenendaal zijn. Hij zal daar weer gaan samenwerken met oud-burgemeester Gert Jan Kats. Zuidplas gaat op zoek naar een nieuwe griffier. In de tussentijd zal Van Vugt tijdelijk opgevolgd worden door Evert Bunt. Bunt is eerder griffier geweest in Graafstroom, Nieuw-Lekkerland, Oud-Beijerland, Hollands Kroon en Reimerswaal. Een griffier ondersteunt de gemeenteraad. Hij is de secretaris tijdens de raadsvergaderingen.

Aimabel

De raadsleden overlaadden de griffier met vele mooie woorden en cadeaus. De rode lijn was het beeld van de trouwe en kundige ondersteuning van de griffier, bij wie alle raadsleden terecht konden. Een man die door ieder aardig gevonden wordt. CDA-raadslid Tinet de Jonge vatte dat in een aantal A’s samen; naast aardig, ook attent, aimabel, awesome en amazing. Burgemeester Han Weber roemde Van Vugt om zijn hart voor het democratisch debat. Iemand die de grote inzet en een prettige samenwerking combineert. Raadsleden en burgemeester gaan de vertrekkend griffier missen.

 

 

Advertentie