8.5 C
New York
woensdag 1 mei 2024

ChristenUnie/SGP wil reclames ‘second love’ weren uit bushokjes

Op reclameborden in bushokjes in Zuidplas is reclame voor de datingsite ‘second love’ geplaatst. Volgens raadslid Cock van der Spek (ChristenUnie/SGP) stimuleert de site vreemdgaan. Overspel werkt echtscheidingen in de hand. Hij wil dit type reclame dan ook uit het straatbeeld van Zuidplas weren. Hij vraagt het college van Zuidplas hoe de gemeente hierin stappen kan zetten.

Stiekem vreemdgaan

Bij de Zuidplasweg ter hoogte van de begraafplaats in Zevenhuizen is een reclameposter van ‘second love’ in een bushalte te vinden. Ook op andere locaties in Zuidplas is de poster te zien. Van der Spek: “De datingsite ‘Second Love’ roept op hoe je het beste vreemd kan gaan, zonder dat je partner het door heeft. Echtscheidingen kunnen voor kinderen een grote negatieve impact hebben. Daarom moeten we dit als gemeente niet faciliteren. We hebben ons als ChristenUnie/SGP deze raadsperiode er juist sterk voor gemaakt dat meer inzet wordt gepleegd op het voorkomen van complexe scheidingen.”

Nunspeet

In de gemeente Nunspeet is het sinds vorig jaar verboden om teksten te plaatsen die in strijd zijn met de zedelijkheid, op een vanaf de openbare ruimte zichtbare plek. Van der Spek ziet de aanpak van deze gemeente als voorbeeld voor Zuidplas. Hij weet niet zeker of ook de algemene plaatselijke verordening van Zuidplas al voldoende aanknopingspunten geeft om reclame van de datingsite te verbieden. Hij is dan ook benieuwd naar de antwoorden van het college op zijn vragen.

Advertentie