8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Start handhaving inrijverbod aan het Zuideinde in Zevenhuizen

In 2016 is de aanleg van de ‘Fietsstraat Zuideinde’ voltooid. Met een inrijverbod is het Zuideinde autoluw en fietsveiliger gemaakt. Ter hoogte van de kruising met de Middelweg staat een inrijverbodsbord. Een camerasysteem met kentekenherkenningstechniek handhaaft het inrijverbod. Dat systeem is nu actief. Overtreders krijgen een boete.

Zuideinde Zevenhuizen

Tijdelijk waarschuwingsbord

De gemeente heeft ter plekke tijdelijke waarschuwingsborden geplaatst. Zo weet iedereen dat het camerasysteem overtreders flitst. Voertuigen die het verbod negeren worden automatisch geregistreerd. De kentekenhouders ontvangen een proces-verbaal van het CJIB met een boetebedrag van € 100 excl administratiekosten.

Verbeteren verkeersveiligheid

Het inrijverbod aan het Zuideinde geldt voor iedereen. Om- en aanwonenden van het Zuideinde krijgen geen ontheffing. Door het camerasysteem zal het aantal doorrijders waarschijnlijk sterk afnemen. Dit verbetert de veiligheid van de fietsers, wandelaars en om- en aanwonenden van het Zuideinde.

 

Advertentie