8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Gemeente Zuidplas helpt gedupeerden affaire kinderopvangtoeslag

Zuidplas zoekt contact met de gedupeerden van de affaire met de kinderopvangtoeslag. De gemeente wil hen zoveel mogelijk ondersteunen. In Zuidplas gaat het om ongeveer 75 gezinnen. Met meer dan de helft van hen heeft de gemeente inmiddels een persoonlijk gesprek gehad.   

75 gezinnen

In februari van dit jaar gaf wethouder Jan Willem Schuurman al aan gedupeerde ouders te willen helpen. “We willen helpen en naast onze inwoners staan. We willen waar nodig de ondersteuning bieden die ze verdienen.” Destijds waren er 29 gezinnen uit Zuidplas in beeld. Dat aantal is inmiddels opgelopen tot 75 gezinnen. Met meer dan de helft van die gezinnen heeft de gemeente al een gesprek gehad.

Brief en gebeld

Iedere inwoner van Zuidplas, die zich als gedupeerde heeft opgegeven bij de Belastingdienst, heeft van de gemeente Zuidplas een brief ontvangen. Ook is er gebeld met een groot deel van de ouders. Zij kunnen hun verhaal doen, vragen stellen en concrete hulp krijgen. Zuidplas heeft nog niet iedereen bereikt. En mogelijk is er bij gedupeerden, die nog niet bereikt zijn, wel ondersteuning of informatie gewenst over werk, wonen, financiën, zorg of opvoeding. Daarnaast geeft Schuurman aan dat Zuidplas al is begonnen om schulden van gedupeerden aan de gemeente kwijt te schelden. 

Ondersteuning

Volgens de gemeente is soms een luisterend oor al belangrijk. Daarnaast biedt zij ook praktische hulp. Een budgetmaatje van Stichting ZO! kan hulp bieden bij het op een rij zetten van schulden of andere financiële vragen. Voor vragen over de effecten van de kinderopvangtoeslagaffaire op kinderen en jongeren staat een vrijwilliger klaar met veel professionele ervaring op dit gebied. Die kan jongeren de mogelijkheid bieden hun verhaal te doen en aan te geven wat zij nodig hebben om verder te kunnen.   

Zo veel mogelijk gedupeerde ouders helpen

Zuidplas vindt het belangrijk om zoveel mogelijk gedupeerde ouders te helpen. Naast de ouders met wie er al contact is, nodigt de gemeente ook de andere ouders uit te reageren op de brief die zij ontvangen hebben. De oproep van de gemeente is: 

Bent u gedupeerd door de affaire met de kinderopvangtoeslag? Meld u dan altijd aan bij de Belastingdienst. Als u vragen hebt of ondersteuning zoekt, neem dan vooral contact op. Kent u ouders die zich wel al bij de belastingdienst hebben opgegeven maar nog niet in contact zijn geweest met de gemeente Zuidplas? En dat wel graag zouden willen of goed kunnen gebruiken? Wijs hen dan op de mogelijkheid voor ondersteuning. 

Contact opnemen kan via 0180-310050 (werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur) of via info@stzo.nl.

 

Advertentie