8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Moerkapelse Lianne Biemond schrijft actieboek christelijke kinderboekenweek

Van 5 tot en met 15 oktober 2022 is de kinderboekenweek in de christelijke boekhandel. De Kinderboekenweek staat in het teken van Gi-ga-groen. Lianne Biemond-Kasbergen uit Moerkapelle verzorgt het actieboek voor de middenbouw. 

Het thema Gi-ga-groen is actueel en stelt de natuur centraal. “De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. De kinderen kunnen een echte natuurheld worden en op avontuur gaan om al het moois van de schepping te ontdekken en te helpen beschermen”, aldus de organisatie van de Kinderboekenweek.

Schrijfster

De schrijfster van het actieboek voor de middenbouw is Lianne Biemond-Kasbergen. Zij is gaan schrijven toen er een pasgeboren pleegkindje in hun gezin werd geplaatst. In haar boeken geeft ze een inkijkje in het leven van kinderen in landen als India, Colombia, Moldavië en Afghanistan. Verpakt in een verrassend, spannend en met vaart geschreven verhaal stelt ze thema’s als kinderarbeid, vuurwerkproductie en armoede aan de orde. Biemond maakt ook moeilijke onderwerpen als levenseinde en pleegzorg bespreekbaar. Speciaal voor jonge kinderen schreef zij de prentenboeken Eegje Pleegje en Muis Mies en het hospice.

Moerkapelle

Haar inspiratie haalt Biemond uit de pleegzorg, veel lezen, kijken en luisteren. Ook de moestuin en boomgaard bij hun huis aan de Rottedijk in Moerkapelle inspireert de schrijfster bij haar verhalen.

Advertentie