8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Benno de Ruiter lijsttrekker van het CDA Zuidplas

De Moordrechtenaar Benno de Ruiter is gekozen tot lijsttrekker voor het CDA in Zuidplas voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De Ruiter is nu al de fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad. Op de tweede plaats staat nieuwkomer Harmen van Norel uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

Stokje overgenomen

Benno de Ruiter volgt Tinet de Jonge nu ook op als lijsttrekker. De Jonge gaf in maart van dit jaar het fractievoorzitterschap al aan hem over. Toen zei zij: “het is heel mooi werk maar ik wil alles goed doen zowel voor mijn gezin, mijn werk als het raadslidmaatschap”. Ze hoopte dat haar besluit geen afschrikkende werking had op andere jonge ouders met raadsambitie. Kennelijk heeft het De Ruiter niet afgeschrokken. Ook hij heeft jonge kinderen en wil zich vooral inzetten voor leefbare dorpen zonder wachtlijsten.

Top 10

Naast de Ruiter bestaat de top 10 uit mensen uit de verschillende dorpen. Op de tweede plaats staat Harmen van Norel uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Huidige raadsleden Mark den Hollander (Zevenhuizen) en Pien Meppelink (Moordrecht) bezetten plaats drie en vier. Op plaats vijf vinden we econoom Maarten Huug Bode. De plekken zes tot tien worden achtereenvolgens bezet door Mark Vermeulen, Wilko van den Akker, Margreet Bos, Chiel van der Kooij en Ciska Dijkema-Bonnet.

Niet in de top 10

Naast Tinet de Jonge komt ook huidige raadslid Wim Janse waarschijnlijk na de verkiezingen niet terug in de gemeenteraad. Ook CDA-fractieadviseurs Edwin van Koeverden staat niet bij de top 10. CDA-wethouder Jan Verbeek is de lijstduwer.

Advertentie