8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

DVD 60 jaar Molukkers in Moordrecht nu ook te zien voor publiek

Vanaf maandagavond is de film ’60 jaar Molukkers in Moordrecht’ voor iedereen te zien op YouTube. Deze film vertelt de geschiedenis van de Moordrechtse Molukkers. De makers hebben de film aangeboden aan burgemeester Han Weber en directeur Ed Lugthart van Stichting ZO!.

Overhandiging

Burgemeester Han Weber en directeur Ed Lugthart van Stichting ZO! hebben vandaag de DVD ’60 jaar Molukkers in Moordrecht’ in ontvangst genomen. Het is een videocompilatie die eerder in Moordrecht werd vertoond. De film was onderdeel van een reizende tentoonstelling. Historicus Ron Habiboe bood de film aan, samen met John Parera en Ronald Matulessy van de videowerkgroep. De overhandiging gebeurde digitaal.

Digitale overhandiging van de film en videoregistratie

Achtergrond

Een grote groep Molukkers kwam 70 jaar geleden in Nederland aan. Ter gelegenheid van 70 jaar Molukse geschiedenis in Nederland is een reizende tentoonstelling gemaakt. De titel daarvan is: ‘In 2 Werelden | Molukkers in Nederland’.  De Molukse gemeenschap en de gemeente Zuidplas hebben deze tentoonstelling naar Moordrecht gehaald. Dat was ook vanwege het zestigjarig bestaan van de Molukse gemeenschap in Moordrecht.

Videocompilatie

Ter gelegenheid van dit jubileumjaar is een videocompilatie gemaakt. Deze video vormt een tijdsmonument met een blik op de toekomst. De film is een productie van de videogroep uit Moordrecht. De groep bestaat uit Ronald Matulessy, Paul Latuputty, Henry Tumansery, Mozes Soumokil en historicus Ron Habiboe.

Films bekijken

Wie meer wil weten over de geschiedenis van de Molukse gemeenschap in Moordrecht kan de film bekijken.

Ook is een videoregistratie gemaakt van de officiële opening van de reizende tentoonstelling.

Advertentie