8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Zuidplas zegt huurcontract voetbalvereniging Groeneweg op

Gemeente Zuidplas gaat de huurovereenkomst met voetbalvereniging Groeneweg opzeggen. Dit gebeurt per 1 januari 2023. Zuidplas wil dat Groeneweg verhuist naar de Swanladriehoek. De partijen zijn het niet eens over de vergoeding hiervoor.

Verplaatsen

De gemeente wil ruimte voor De Zevenster en voor sociale woningen. De verenigingen hebben behoefte aan extra sportterreinen. De gemeente wil de sportverenigingen daarom verhuizen naar een groter terrein op de Swanladriehoek. Daardoor komt er op de huidige locatie ruimte vrij. Zuidplas en de voetbalvereniging Groeneweg onderhandelen hierover. Op donderdag 2 december 2021 heeft de gemeente een laatste bod gedaan. De voetbalvereniging heeft dat afgewezen.

Dichter bij elkaar

Sinds 2019 voert de gemeente Zuidplas gesprekken met Groeneweg. De partijen zijn wel dichter bij elkaar gekomen. De vereniging is bereid te verplaatsen. Er is echter nog geen akkoord. De gemeente heeft dezelfde prijs geboden aan Groeneweg als bij de verplaatsing van v.v. Moordrecht. De voetbalvereniging krijgt in de Swanladriehoek een groter gebouw terug. Partijen zijn het niet eens over de financiële gevolgen hiervan.

Blijft in gesprek

Zuidplas zegt geen andere mogelijkheid te zien, dan het huurcontract te beëindigen. Door de opzegtermijn van een jaar, zegt de gemeente het contract al op in december 2021. De gemeente blijft in gesprek met Groeneweg over de verplaatsing.

Advertentie