8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Gemeenteraad stelt vragen over jongerenraad Zuidplas

Vier fracties uit de gemeenteraad van Zuidplas hebben vragen gesteld over de jongerenraad in Zuidplas. De vragen zijn het gevolg van een bijeenkomst met raadsleden en de jongerenraad. De Jongerenraad had de bijeenkomst georganiseerd in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in mei.

Op de website van de gemeente Zuidplas is geen informatie over de jongerenraad te vinden. De raadsleden willen daarom weten of het college van B&W het ermee eens is dat de jongerenraad een plek op de website van de gemeente zou moeten hebben en of het college dit wil gaan regelen.

Ook willen de raadsleden dat de sociale mediakanalen van de jongerenraad (weer) bijgehouden gaan worden. De raadsleden willen dat het college dit gaat stimuleren. Ook willen de raadsleden dat het college van B&W het contact tussen de gemeenteraad en jongerenraad structureel gaat organiseren. Ook vragen de raadsleden of de lange termijnagenda van de gemeenteraad gedeeld kan worden met de jongerenraad

De vragen over de jongerenraad zijn gesteld door raadsleden van VVD, CDA, PVDA-GL en D66. Onlangs bleek, na vragen van Gouwe IJssel Nieuws, dat de gemeente Zuidplas zelf niet kon vertellen welke jongeren er lid zijn van de jongerenraad. Voor deze vraag werd doorverwezen naar de jongerenraad zelf. De jongerenraad werd begin 2016 opgericht door de gemeente nadat de gemeenteraad hier eind 2015 mee had ingestemd.

De raadsvragen  moeten nog voor de verkiezingen van een antwoord zijn voorzien door het college.

Advertentie