8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Kerstbomen inleveren voor 2 kwartjes – bomen met kluit krijgen tweede leven

Op woensdag 5 januari kunnen er in de gemeente Zuidplas weer kerstbomen worden ingeleverd. In alle dorpen worden de bomen verzameld en de kerstbomenjager krijgt 50 cent per ingeleverde kerstboom. In Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht kunnen bomen met een kluit worden ingeleverd voor een tweede leven.

De gemeente Zuidplas heeft dit jaar de onderstaande inleverlocaties ingesteld. Op de sociale media bleek al dat veel inwoners het Goudmos missen als inleverlocatie. De gemeente heeft het dringende verzoek om bij het inleveren van de kerstbomen de aanwijzigingen van de medewerkers op te volgen en de 1,5 meter maatregel te respecteren.

Kerstboom eruit, bos erin’-actie in Moordrecht én Nieuwerkerk aan den IJssel

Vorig jaar was de eerste editie van ‘kerstboom eruit, bos erin’-actie in Moordrecht.
Inwoners konden daar de kerstboom mét kluit inleveren, waarna deze werden gepland en onderhouden in het kerstbomenbos in Moordrecht. Begin december konden deze inwoners de kerstbomen weer ophalen. Zo is er bijgedragen aan een duurzame en circulaire economie

Alle ‘gezonde’ kerstbomen mét kluit worden niet versnipperd, maar geplant achter de begraafplaats aan de Middelweg in Moordrecht of aan de achterzijde van begraafplaats Essenhof in Nieuwekerk aan den IJssel. Daarmee bouwen we samen aan een bos én een groener Zuidplas. De medewerkers van de Zorgboerderij de Bovenstee uit Moordrecht en de medewerkers het arbeidstrainingscentrum van de Wilg uit Nieuwerkerk aan den IJssel onderhouden de bomen.

De andere bomen gaan, net als voorgaande jaren, in de versnipperaar. Heeft u een kerstboom met kluit en woont u in Moordrecht óf Nieuwerkerk aan den IJssel? Lever deze dan ook in op de speciale locaties voor in het kerstbomenbos!

Nieuwerkerk aan den IJssel

Parkeerplaats Schelde nabij fietstunnel van 14.00 tot 16.00 uur
Parkeerplaats WC Dorrestein nabij glascontainers van 12.00 tot 13.45 uur
Parkeerplaats Raadhuisplein (gedeeltelijk) van 14.00 tot 16.00 uur.

Kerstboom eruit, bos erin’-actie Esse in Nieuwerkerk

Colorado/Litani op parkeerplaats van 12.00 tot 13.45 uur.

Moordrecht

Land voor Water, hoek Reigerdreef van 12.00 tot 13.45 uur

Kerstboom eruit, bos erin’-actie in Moordrecht

Parkeerplaats bij Sporthal de Zuidplas van 14.00 tot 16.00 uur.

Moerkapelle

Parkeerplaats Op Moer van 12.00 tot 14.45.uur.

Zevenhuizen

Dorpshuis Swanla van 12:00 tot 13.45 uur
Koning Willem Alexanderlaan/Soestdijkstraat van 14.00 tot 16:00 uur.

Oud Verlaat

De Vierkap van 12.00 tot 13.00 uur.

Op volledig scherm weergeven

Advertentie