8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Stichting Leergeld bedankt gulle gevers

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft in 2021 vele mooie giften ontvangen van gulle gevers. Golfbaan Hitland, Lions Zevenhuizen en Kringloop Krimpen aan den IJssel en Albert Heijn De Block uit Krimpen aan den IJssel zijn voorbeelden van organisaties die bij de stichting bekend zijn waardoor men deze ook persoonlijk hebben kunnen bedanken.

Maar de stichting ontving giften van gulle gevers die onbekend willen blijven. Daarbij ontvangt de stichtng ook giften op de bankrekening waarvan men dan wel de naam weet maar niet het adres. Zo heeft Leergeld in december ruim € 4.500 ontvangen. Voorzitter Paul van den Eijnden: “iamens het bestuur wil ik deze gulle gevers hartelijk bedanken! Het liefst zou ik dat persoonlijk doen maar ik hoop dat de gulle gevers dit bericht lezen.”

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling, bijles of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Advertentie