8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Kerstbomen vullen vele spaarpotten

Vele kinderen en volwassenen hebben woensdagmiddag 5 januari samen meer dan vier duizend kerstbomen ingeleverd. In alle dorpen van Zuidplas konden inwoners hiervoor terecht. Niet alleen kunnen inwoners op deze manier makkelijk van hun bomen af komen, maar het  levert ze ook nog eens 50 cent per ingeleverde kerstboom op. Ook was het weer mogelijk een kerstboom met kluit in te leveren. Deze worden opnieuw geplant en kunnen volgend jaar voor kerst weer worden opgehaald.

4238 kerstbomen ingeleverd

In totaal haalde de gemeente in Zuidplas meer dan 4238 bomen op. Dat zijn er 220 meer dan vorig jaar. De inwoners van Nieuwerkerk leverden opnieuw de meeste kerstbomen in, met maar liefst 2444 bomen. Zevenhuizen en Moordrecht komen daar achteraan met 613 en 706 bomen. Ook in Moerkapelle en Oud Verlaat zijn er meer kerstbomen ingeleverd dan vorig jaar.

kerstbomen

De regen en kou hielden de kerstboomverzamelaars niet tegen. Vooral kinderen wisten op deze manier hun spaarpot aan te vullen.

116 kerstbomen door één familie

Een gezin in Zevenhuizen heeft 116 bomen ingeleverd. Vader en vijfjarig kind begonnen direct na kerst met de inzameling. Met ruim 10 duizend stappen was dat niet alleen goed voor hun gezondheid, maar het leverde ze ook 58 euro op.

Kerstboom eruit, bos erin

Ook zijn er dit jaar weer een groot aantal bomen met kluit ingezameld. De actie was vorig jaar in Moordrecht een succes. Het merendeel van deze bomen heeft het overleefd door de liefdevolle zorg van de medewerkers van Zorgboerderij de Bovenstee. Daardoor konden zij  afgelopen kerst volop staan schitteren in de Moordrechtse huiskamers. Dit jaar zijn er 70 bomen met kluit ingeleverd. Deze kerstbomen zijn op donderdag 6 januari geplant achter de begraafplaatsen in Nieuwerkerk a/d IJssel en Moordrecht. In Nieuwerkerk gaan de medewerkers van Arbeidstrainingscentrum de Wilg de bomen verzorgen.

In alle dorpen

Gouwe IJssel Nieuws maakte een sfeerimpressie vanuit de dorpen.

Nieuwerkerk aan den IJssel

Zevenhuizen

kerstbomen inzamelen

Moerkapelle

Moordrecht

Te laat….

Niet iedereen redde het om op tijd de kerstboom in te leveren. Deze drie bomen kwamen net te laat, wat het onderstaande droevige plaatje opleverde. Wellicht dat dit de basis vormt voor een nieuw kerstverhaal, maar het was in ieder geval één euro vijftig minder aan inkomsten voor de betrokken inwoner(s).

Advertentie