8.5 C
New York
maandag 24 januari 2022

ChristenUnie/SGP wil gezamenlijke brandbrief voor lokale MKB-ers met gemeenteraad aan Kabinet

De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP hebben hun collega partijen in de raad van Zuidplas opgeroepen om gezamenlijk een brandbrief te versturen aan het nieuwe kabinet. De partij maakt zich zorgen over de lokale ondernemers.

We leven mee met de winkeliers en ondernemers in de gemeente. De lokale winkeliers hebben het intens zwaar in deze, voor hen, zo harde lockdown. Door het coronavirus en de maatregelen zijn met name ook lokale ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf financieel en sociaal geschaad en met hun bedrijf onder grote financiële druk komen te staan. Het water staat de lokale ondernemers tot aan de lippen, het is vijf voor twaalf” laat de partij weten.

In deze brandbrief wil men aandacht voor de korte en lange termijn voor de MKB-ers. Door brandbrief te sturen naar de nieuwe regering hoopt men hiervoor aandacht te krijgen. Enkele andere gemeenten hebben zo’n brief gestuurd en inmiddels vindt dit in meerdere gemeenten navolging.

Op de korte termijn bepleiten wij een veilige vorm van winkelen met inachtneming van de geldende basismaatregelen. Er kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een marktkraam of iets dergelijks. Denk in veilige mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden is het pleidooi van ChristenUnie/SGP Zuidplas. Voor de lange termijn pleiten we voor een duurzaam perspectief. De experts geven aan dat we nog niet zomaar van Corona afzijn. Hoe om te gaan met het coronavirus als dit langer onder ons blijft? We kunnen niet van lockdown naar lockdown hoppen. Een duurzaam perspectief voor ondernemer en inwoner is echt nodig!” aldus de ChristenUnie/SGP

Advertentie
Advertentie