8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Valse e-mail Oasen in omloop

Waterleidingbedrijf Oasen heeft haar klanten een waarschuwing gestuurd dat er een valse e-mail in omloop is waarbij klanten worden gevraagd hun voorschot te voldoen. Het gaat hier om een valse e-mail die uit naam van Oasen verstuurd lijkt te zijn, maar die in werkelijkheid niet vanuit Oasen afkomstig is.  Oasen is de drinkwaterleverancier in Moordrecht, Waddinxveen en Gouda.

In deze valse e-mail wordt een oproep gedaan een bedrag over te maken voor openstaande kosten. Verwijder deze mail direct, klik niet op de links in de mail en maak geen geld over. Met phishing-mails proberen cybercriminelen mensen door e-mails naar een valse website te lokken. Daar stelen ze gegevens of geld.

Hoe herken ik de valse e-mail?

Onderstaand is een voorbeeld te zien van de phishing mail. Deze valse mail is op een aantal manieren te herkennen:

  • De mail is niet verstuurd met de afzender eindigend op @oasen.nl.  –    Het adres waar drinkwater geleverd wordt, ontbreekt in de mail.
  • In de kantlijn ontbreekt uw overeenkomstnummer.
  • De genoemde incassokosten (€28,50) kloppen niet met de kosten die Oasen in rekening brengt.
  • Deze knop met ‘Betaling’ vindt u niet in mails van Oasen.
  • Onderaan het bericht, staat dat de mail ‘alleen voor educatieve doeleinden’ is.

Twijfelt u over de mail of denkt u een nepmail namens Oasen ontvangen te hebben. Dit kunt u melden via ons Twitter- of Facebook-kanaal.  Heeft u geld overgemaakt? Neem zo snel mogelijk contact op met uw bank en doe aangifte bij de politie. Oasen kan helaas niet helpen om uw geld terug te krijgen

Advertentie