8.5 C
New York
maandag 24 januari 2022

Keuze noodlokaal Moerkapelle was besluit bestuur Rehobothschool

De keuze van de plek waar het tijdelijke noodlokaal zal komen is een keuze van de school zelf en niet van de gemeente Zuidplas. Dat laat een woordvoerder weten op vragen van deze nieuwssite aan Zuidplas.

Het schoolbestuur van de Rehobothschool vond deze lokatie, in de openbare ruimte, de meest veilige optie. “De Rehobothschool heeft als eis dat het noodlokaal in het zicht van de school staat. Van de aangedragen mogelijkheden is dit de meest geschikte plek. De andere plekken zijn te gevaarlijk in verband met autoverkeer” legt de woordvoerder uit.

De gemeente is geen partij, de Rehobothschool heeft voor het plaatsen van de tijdelijke oplossing gewoon een vergunning aangevraagd bij de ODMH en deze is afgegeven op 24 december 2021. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas. De termijn voor het indienen van een bezwaar start op 25 december 2021 en bedraagt 6 weken. Het besluit blijft ook bij het indienen van een bezwaarschrift gewoon geldig.

Volgens de gemeente is er in december overleg geweest tussen de Rehobothschool en de directie van de Keijzerschool over de plaatsing van het noodlokaal en vervolgens zijn de ouders van de Keijzerschool geïnformeerd. De Rehoboth betaalt het noodlokaal zelf en zal volgens de vergunning maximaal 7,5 jaar mogen staan op deze locatie. De directie van de Keijzerschool voelde zich gisteren overvallen door de plaatsing in een email aan de ouders.

Advertentie
Advertentie