vrijdag 26 april 2024

RECO ZVH kan blok Simplex SSS niet slechten

Voor de uitgestelde wedstrijd van de eerste helft ging RECO ZVH midden in de week naar Barneveld om het op te nemen tegen Simplex SSS. De gastheren waren door de sterke overwinning van RECO op VoCASA gewaarschuwd en konden hun strategie in de strijd tegen de Zevenhuizense heren aanpassen. Dit had tot resultaat dat SSS via de setstanden 25-15, 26-28, 25-18 en 25-22 met 3-1 wonnen en zo drie punten pakten.

Het gelegenheidscoach duo Ronald Kooijman en Bas Duiverman startte met dezelfde begin opstelling als zaterdag, Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jochem Bloem, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins. Vanaf het begin wist SSS de heren van RECO met hun service onderdruk te zetten. Tot 8-8 ging het gelijk op , maar daarna liep SSS uit en moest coach Ronald Kooijman bij 12-9 zijn eerste time-out nemen. De opslag werd terug gehaald, maar de midden aanval van oud Zevenhuizen speler Ludrich Inocente zorgde ervoor dat SSS verder uit kon lopen. Bij !8-11 werd een tweede time-out genomen en gelijk kwam Sam van der Loo in het veld voor Chris van Mullem. Kon gelijk laten zien dat ook hij punten kon scoren, maar RECO kon niet dichterbij komen. In de eindfase was de blokkering van SSS te hecht en na een laatste service ace werd deze set met 25-15 gewonnen door SSS.

In de tweede set ging het lang gelijk op en kon RECO met zijn midden aanvallers Jochem Bloem en Benjamin Parkinson zowel aanvallend en blokkerend punten scoren. Bij 10-10 kwam Sam van der Loo in het veld voor Mats Kruiswijk en wist daarna te scoren. Dit noopte de coach van SSS bij 10-12 tot het nemen van een time-out. RECO bleef goed in hun spel en kon nu met een duidelijke sterke service de druk op SSS vasthouden. Toch wisten de Barnevelders weer terug te komen en namen weer een voorsprong. Bij 19-17 werd door RECO een time-out genomen en die had resultaat. Aanvoerder Chris van Mullem wist te scoren en het gat werd minder. Na een spannende eindstrijd, waarbij aan beide kanten de servicefouten niet verminderde kon RECO uiteindelijk deze set met 26-28 afsluiten.

De derde set werd helaas voor RECO een kopie van de eerste set, tot 9-9 hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Bij 10-9 kwam Jasper de Jong voor Jochem Bloem binnen de lijnen. SSS bleef verder uit lopen door meer servicedruk op de Zevenhuizense verdediging uit te oefen en kon tevens met een hechtere blokkering punten scoren. Deze set werd dan ook met 25-18 door SSS gewonnen.

RECO begon de vierde set weer sterk, met de sterk aanvallende Vincent van der Kraats, er werd een kleine voorsprong genomen. SSS wist met zijn blokkering de stand weer in hun voordeel te brengen en hield dat lang vol. RECO kon in de eindfase van deze set met sterke acties van Benjamin Parkinson en Chris van Mullem tot 23-22 bijkomen. Maar SSS was gebrand op de winst in deze set en wist met 25-22 dit te verwezenlijken. Hiermee moest RECO met lege handen naar huis terug rijden.

Voor aanstaande zaterdag staat alweer een competitiewedstrijd op het programma voor RECO. Dan spelen de Zevenhuizense heren in eigen huis Swanla tegen Taurus uit Houten. De wedstrijd begint om 19.30 uur en is wederom via de livestream te volgen.

Simplex SSS: Aart Kooiman (3), Ludrich Inocente (13), Cas Abraham (17), Kian Macnack (20), Tom Koops (18), Noah van Dam (4), Alex Meijs(2), Niek Bakker (1), Edvin Sward (L)

RECO ZVH: Mats Kruiswijk(3)(Sam van der Loo (9)), Chris van Mullem (12)(Max Nieuwstad)), Bram Wiltenburg (1) , Vincent van der Kraats (13), Jochem Bloem (6)(Jasper de Jong (1)), Benjamin Parkinson (10), Mika Prins (L)

foto’s : Nico Perdijk