8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Platform Mooi Zuidplas (PMZ) geeft haar visie op het Masterplan Middengebied Zuidplaspolder

Het Platform Mooi Zuidplas (PMZ) heeft op 17 juli en 17 augustus 2021 op hun website al een eerste reactie gegeven op het Masterplan. Met de notitie ‘Waar-het-ons-om-gaat!’ wordt thans een inhoudelijke reactie op het Masterplan Zuidplaspolder gegeven.

PMZ is van mening dat een tijdig (voorafgaand aan verdere planvorming) op te richten Klankbordgroep (of vergelijkbaar gremium), een meerwaarde is voor de kwaliteit van de besluitvorming en bovendien effectief is voor het nodige draagvlak. Met andere woorden: hoe krijgt burgerparticipatie vorm en inhoud bij de uitwerking van het Masterplan en Omgevingsplan.   

Met deze notitie geeft men aan waar de belangstelling en inbreng van meerdere participanten in het PMZ naar uit gaat. In hoofdstuk 2 is beschreven hoe PMZ in de materie staat, in hoofdstuk 3 zijn de highlights uit het Masterplan opgenomen die het platform belangrijk vindt, terwijl men in hoofdstuk 4 de kansen en bedreigingen, aangevuld met de vanuit het platform gerezen opmerkingen en aandachtspunten, op een rijtje hebben gezet.

Het Masterplan Middengebied Zuidplaspolder (MMZ) is onmiskenbaar van invloed op de cultuurhistorische en natuurwaarden. Hoewel hieraan in het plan wel aandacht is besteed, zal er bij de concrete invulling van de plannen voortdurend een spanningsveld bestaan tussen ‘stenen en groenblauwe karakter’.

PMZ heeft de Gemeente Zuidplas op 11 januari 2022 schriftelijk verzocht om op basis van de in hoofdstuk 4 genoemde ‘Kansen en Bedreigingen’ met hen de dialoog aan te gaan.

Advertentie