8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Politie blijft streefnorm spoedmeldingen niet halen in Zuidplas en Waddinxveen

De politie van team Waddinxveen-Zuidplas blijft bij de spoedmeldingen de streefnorm van 15 minuten ter plaatse zijn niet halen. In december zakte dit zelfs tot een percentage van minder dan 70% in de gemeente Zuidplas. In de politieregio Den Haag, waar de gemeenten onder vallen, wordt de streefnorm over de hele regio ook niet gehaald.

De cijfers staan in schril contract met de formatie van de politie die door Omroep West bekend werd gemaakt. Die stelden, op basis van opgave van de Nationale Politie, dat Waddinxveen-Zuidplas een formatie overschot van 7% had. Echter worden agenten van het bureau vaak ingezet bij de vele demonstraties in de stad Den Haag.

De politie haalt al heel lang de streeftijd niet in Zuidplas. Op de sociale media is vaak de discussie dat dit komt door het verdwijnen van het politiebureau in Nieuwerkerk. De spoedmeldingen worden door de noodhulp uitgevoerd die op straat rijdt en niet op bureau zit. In Waddinxveen, waar wel een bureau is, wordt de streefnorm vaak niet gehaald.

Advertentie