8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Campagne weekjournaal week 3: CU/SGP gaat boodschappen inzamelen voor Boodschappenkast en meer

Nog 51 dagen voordat de stembussen open gaan voor gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf 14 maart wordt de gemeenteraad verkozen. Meestal groeit het aantal persberichten en activiteiten rond verkiezingen explosief dus alle campagne en verkiezings berichten bundelen we voor de zaterdagmorgen.

Boodschappen inzamelen

Van maandag 24 januari tot en met vrijdag 28 januari zamelt de fractie van ChristenUnie/SGP Zuidplas boodschappen in voor de boodschappenkast. De oproep aan de inwoners van Zuidplas is dan ook: lever boodschappen in voor minima in onze gemeente!

ChristenUnie/SGP ondersteunt een week lang de ‘Boodschappenkast’. Dit is een burgerinitiatief dat in de vier dorpen van Zuidplas actief is om gezinnen te ondersteunen die het financieel moeilijk hebben. Het is bedoeld voor minima die tussen het wal en het schip raken, maar wel die (financiële) hulp nodig hebben om rond te komen.

Lijsttrekker Jan Willem Schuurman: “In onze dorpen kijken we naar elkaar om. Juist ook naar hen die het wat minder hebben dan wijzelf. Laten we als inwoners van Zuidplas deze week boodschappen inzamelen. Vele inwoners hebben een prima gevulde portemonnee, maar dat geldt niet voor alle inwoners. Niet voor niets hebben wij eerder aandacht gevraagd voor de financiële positie van huishoudens. Laten we deze week eens wat boodschappen doneren aan de ‘Boodschappenkast’. Wij zijn de ‘Boodschappenkast’ zeer dankbaar voor al het werk dat zij het hele jaar doen!”

De actie loopt van maandag 24 januari tot en met vrijdag 28 januari 18.00. In de dorpen heeft de ChristenUnie/SGP fractie inleverlocaties voor deze actie :

VVD gaat langs winkels en zet in op digitaal dorpsplein

Alle winkeliers in Zuidplas kregen afgelopen week een steuntje in de rug met een brief en een zakje Smoeltjes. Deze werden door de raads- en kaderleden bij de winkeliers gebracht en kon over het algemeen op positieve bijval van de ondernemers rekenen. Alleen een bezorgde brief bij Verhage in Nieuwerkerk kon rekenen op een boze ondernemer, die nog niet open mag. Fractievoorzitter Ferry van Wijnen bood zijn excuus aan.

“De VVD Zuidplas ziet graag dat ondernemers en winkeliers in Zuidplas goed vertegenwoordigd zijn en dat gemeente Zuidplas een goed ondernemers- en vestigingsklimaat heeft. Dat lokale winkeliers geen omzet konden draaien en tegelijkertijd de pakketdiensten van Bol.com en Amazon overuren draaiden doet ons lokale hart pijn. Om te voorkomen dat onze lokale winkeliers het onderspit delven willen wij ons inzetten voor een digitaal dorpsplein Zuidplas.” aldus de VVD.

Blue Monday actie door ChristenUnie/SGP

Op 17 januari, de derde maandag van de maand januari is het Blue Monday. Volgens een Britse psycholoog een dag waarbij mensen om allerlei redenen somber gestemd zijn. Reden voor ChristenUnie/SGP Zuidplas om kaarten uit de delen bij de winkelcentra in de dorpen van Zuidplas.

“Op Blue Monday heeft de fractie van ChristenUnie/SGP in alle dorpen in de gemeente Zuidplas een groot aantal ansichtkaarten uitgedeeld. Juist in deze pittige tijd is de vraag: hoe kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen meekomt in gemeente Zuidplas? Hierbij denken we aan mensen die het net wel of net niet redden financieel, maar ook mentaal. Juist zij hebben recht op meer bestaanszekerheid. Maar ook mensen die gewoon hun leven leiden, die weinig van de gemeente Zuidplas nodig hebben.” aldus de ChristenUnie/SGP.

Advertentie