8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Afsluiting N219 tegelijkertijd met Noordelijke Dwarsweg onvermijdelijk

De weekendafsluiting van de N219 tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de Noordelijke Dwarsweg was onvermijdelijk en niet uit te stellen. Dat stelde wethouder Schuurman (ChristenUnie/SGP) tijdens de raadsvergadering van 25 januari na vragen van de CDA fractie. De weg is in de eerste twee weekenden van februari afgesloten voor het plaatsen van geluidsschermen. Eerder plaatsing was geannuleerd omdat het hout voor de schermen nog niet geleverd kon worden door krapte op de wereldwijde markt. Hierdoor kwam het plaatsen van de schermen tegelijkertijd te vallen met de afsluiting van de Noordelijke Dwarsweg.

Het CDA had het op de agenda als mondelinge vraag op de agenda gezet nadat er meerdere inwoners en bedrijven zich hadden gemeld bij hen of het plaatsen van de geluidsschermen niet later uitgevoerd kon worden. Wethouder Schuurman legde uit dat de geluidsschermen er moeten staan als begin maart fase 7 wordt opgeleverd van het Koningskwartier. Dit is een wettelijke vereiste en daar kan hij niet om heen.

Schuurman begrijpt dat het niet fijn is voor de inwoners alhoewel voor hem de Noordelijke Dwarsweg geen officiele omleidingsroute is als de N219 wordt afgesloten. Volgens de wethouder is er genoeg ruimte op de omleidingsroutes waardoor het verkeer niet zal stagneren.

Advertentie